Beersel en Sint-Pieters-Leeuw volgen

Eerste fietskluizen geplaatst te Drogenbos

Eerste fietskluizen geplaatst te Drogenbos

De eerste fietskluizen zijn een feit Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Aan de Grote Baan in Drogenbos werden de eerste twee van een reeks fietskluizen geplaatst. In totaal komen er 15 fietskluizen in Beersel(7), Drogenbos(7) en Sint-Pieters-Leeuw(1). Het project krijg steun van de provincie Vlaams-Brabant die zo het fietsgebruik in de Vlaamse Rand een duw in de rug wil geven.

De officiële  indienststelling van de eerste fietskluis in Drogenbos gebeurde in aanwezigheid van gedeputeerde Tom Dehaene, burgemeester en schepenen van Drogenbos en Veerle Leroy, schepen van Beersel.

Een fietskluis is een afgesloten fietsenstalling die plaats biedt aan 5 fietsen. Alle kluizen worden geïnstalleerd in de buurt van bus- en tramhaltes in de gemeente. Zo ook aan de stations van Ruisbroek en Beersel, eveneens aan Moesjebaaz in deze laatste gemeente. In totaal worden er 15 fietskluizen op 75 fietsparkeerplaatsen geplaatst in de Zennevallei.

“De fietskluizen richten zich in de eerste plaats op pendelaars die met de fiets naar een halte rijden en dan overstappen op het openbaar vervoer. Door een veilige fietsenberging aan te bieden willen de partners de fiets stimuleren”, aldus gedeputeerde Tom Dehaene.

Schepen Steve Roobaert van Drogenbos en Veerle Leroy van Beersel gaven ook nog mee dat beide gemeenten samen zaten om tot één reglement en tarief te komen. Zo zullen de geïnteresseerden 75 euro per jaar betalen en een waarborg van 25 euro voor de sleutel. De fietskluizen worden opgevolgd en onderhouden door medewerkers van Groep Intro. Naast de fietskluizen komen er ook publieke fietspompen.

De fietskluizen zijn een project van de provincie Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de gemeenten Drogenbos, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Halle.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio