Een echt gezellige sfeer

Jaarmarkt Vlezenbeek is nog een echte jaarmarkt

Jaarmarkt Vlezenbeek is nog een echte jaarmarkt

De Kramballekesworp is traditioneel het hoogtepunt van de jaarmarkt Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - De gemeente Sint-Pieters-Leeuw telt nog drie “echte” jaarmarkten; hiermee bedoelen een jaarmarkt waar niet alleen marktkramen staan, maar wedstrijden voor en tentoonstellingen van dieren plaats vinden. Na Ruisbroek zaterdag 6 oktober, is Vlezenbeek aan de beurt zaterdag 27 oktober. Sint-Pieters-Leeuw zelf is voor de traditionele datum van 11 november.

De jaarmarkt van Vlezenbeek wordt telkens een echt volksfeest met diepgewortelde  tradities zoals de niet te missen dierenwedstrijden, de vele kramen en attracties en vooral de gezellige sfeer. Wat de dieren betreft in Vlezenbeek: de paarden, zadelpaarden en poneys vinden we terug op de Vlezenbeeklaan. De schapen en geiten op de Vlezenbeeklaan en Rekerstraat. Op de Vlezenbeeklaan moet je ook zijn voor het pluimvee en konijnen. Tenslotte, de reisduiven vonden een tijdelijke thuis in De Merselborre. 

De jaarmarkt van Vlezenbeek die jaarlijks tot een goed einde wordt gebracht, dank zij de organisatie van de Verenigde Handelaars van Vlezenbeek, met de hulp van het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw, heeft uiteraard meer te bieden dan de wedstrijden voor en tentoonstellingen van dieren. Zo is ook de Kunsthappening van Kunstkring De Merselborre een traditie die ieder jaar terug komt. Dit jaar op 20, 21 en 27 oktober, zaterdag en zondag van 14 tot 18u. Stellen dit jaar tentoon: Jasmina Deyaert (licht), Ingrid Van Roy(keramiek), Marjolein Denayer(illustratie), Piet Deryckere(woord), Freddy Van Vlaanderen en Patrick Bardyn(fotografie), Rik Moriau(schilderkunst), Gust Van Kelecom(batik), Geert Van Kelecom(groeninstallatie), Marcel Janssens(beeldhouwen) en Jan Crabeels(juweelontwerp). Jaar na jaar zijn ook de marktkramers op de afspraak zoals de verenigingen met hun standen. Hoogtepunt van de jaarmarkt van Vlezenbeek is jaar na jaar uiteraard de Kramballekesworp, met succes in het leven geroepen door de Verenigde Handelaars van Vlezenbeek. Voor wie het nog niet zou weten, honderden kramballekes, zakjes met kramiek en een gehaktballetje, worden van op een hoogtewerker in het publiek gegooid. De kramiek en het bijhorende balletje kunnen ook prijzen opleveren, of waardebonnen op te gebruiken bij de plaatselijke handelaars.

Het bestuur van de  Verenigde Handelaars van Vlezenbeek bestaat uit een dynamische ploeg van negen personen die de handelaars blijvend nieuw leven willen inblazen. De activiteiten worden gedragen door “vlaggendragers” die alles in goede banen leiden en dit onder het alziend oog van een voor- en ondervoorzitter. Voorzitter is Katrien Van Cutsem, ondervoorzitter Wilfried van Overstraeten, secretaris Didier Van Volsem, penningmeester Erik Bellemans, bestuursleden An Goossens, Kris Van Cutsem, Elke Maes, Liesbeth Uvin en Kevin Pillet. Erevoorzitters zijn Pierre Van Obbergen en Theo Van Tassel.

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio