Is al goed ingeburgerd

K.F. Sint Jozef Kesterbeek-Dworp heeft opnieuw nieuwe chef

K.F. Sint Jozef Kesterbeek-Dworp heeft opnieuw nieuwe chef

De nieuwe chef is al goed ingeburgerd bij de K.F.Sint Jozef Kesterbeek-Dworp Foto: hdd.

Beersel - Toen vorig jaar dirigent Gaston Coppye(64)na een slepende ziekte overleed, vond de Koninklijke Fanfare Sint Jozef Kesterbeek-Dworp al vlug een nieuwe chef in de persoon van oud-bekende Dirk Van Leuven uit Alsemberg.

Inderdaad oud-bekende, zowat 20 jaar geleden hanteerde hij ook al het dirigeerstokje  in Dworp. Wellicht daarom ook dat de muzikanten onmiddellijk “mee” waren en zonder onderbreking de draad terug kon opgenomen worden. Er volgden dan ook heel wat optredens en concerten.

Lang duurde het mooie liedje echter niet. Al eind augustus liet Dirk Van Leuven weten dat hij om persoonlijke redenen de fanfare niet langer kon blijven dirigeren. En dat was voor de maatschappij ergens een ongelukkig moment daar zij in volle voorbereiding waren voor een kioskconcert in WZC De Ceder. Tijdens dit concert zouden tevens muzikanten worden gevierd. Het moest dus zeker doorgang vinden.

Gelukkig duurde de zoektocht naar een nieuwe chef niet lang en dank zij enkele muzikanten die regelmatig de Koninklijke Fanfare Sint Pieter Sint Anna in Itterbeek gingen versterken kwam men bij dirigent Pierre De Rochez uit Korbeek-Lo terecht. Deze dirigeerde niet alleen het kioskconcert, maar om de veertien dagen hanteert hij nu ook het dirigeerstokje op de wekelijkse repetities van de K.F. Sint Jozef Kesterbeek- Dworp. Volgende afspraak 23 december om 11u in de parochiekerk van Dworp.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio