Symbolische wapenstilstand rond voetbalvelden

Silence Day kleurde jeugdvoetbal

Silence Day kleurde jeugdvoetbal

Meer silence day op het veld, dan er naast. Spijtig genoeg Foto: hdd.

Beersel - Het initiatief van een Silence Day ontstond in 2013 bij voetbalclub VC Groot Dilbeek. Bedoeling was om een positieve sfeer en fijne aanmoedigingen rond het voetbal te creëren in plaats van roepende ouders of coaches.

Het kwam er op neer dat enkel het fluitsignaal van de scheidsrechter en het gepraat van de spelertjes zelf op zo’n Silence Day te horen was. Opvallend, de Sicence Days worden altijd in het weekend van  11 november georganiseerd. Immers, de actie streeft naar een symbolische wapenstilstand op en rond de voetbalvelden.

Na het initiatief van Dilbeek werd ook de draad mee opgenomen door FC Galmaarden, SK Pepingen-Halle, VC Asse, FC Herne, SK Oetingen, Verbroedering Beersel-Drogenbos en zowat alle clubs in Sint-Pieters-Leeuw, waar de gemeente zich mee achter het initiatief schaart.

Het komt er op neer, de Silence Day roept op tot stilte langs de zijlijn: de jonge spelers van vandaag zijn inderdaad de ouders die morgen langs de zijlijn zullen supporteren voor hun eigen kinderen. Jonge voetballers vinden het fijn als hun ouders komen aanmoedigen, maar niet alle supporters supporteren op een goede manier.

De organisatoren hopen dat de Silence Days doen beseffen dat voetbal een spel is waar, zeker bij de jeugd, het plezier voorop moet staan. Voetbal moet inderdaad een feest zijn. Een spel waar we onbevangen in kunnen opgaan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio