Zowel jong als oud op de afspraak

Dworpse Bikers kregen ideale weersomstandigheden voor hun Mountainbike Classic

Dworpse Bikers kregen ideale weersomstandigheden voor hun Mountainbike Classic

De deelnemers kregen een selectieve omloop voorgeschoteld Foto: hdd.

Beersel - Het kan zonder blikken of blozen worden gezegd: de Mountainbike Classic van de Dworpse Bikers is op enkele jaren uitgegroeid tot één van de grootste, mooiste en zwaarste toertochten van Vlaanderen.

En net zoals de vorige jaren vertrok de toertocht in het provinciedomein van Huizingen vlakbij de afrit Huizingen(20) van de Brusselse Ring. Als je het ons vraagt, een ideale startplaats voor een mountainbike tocht. Er is niet alleen veel parkeerruimte voorzien, er is het unieke kader en uiteraard ook de ligging in een ideale streek voor mountainbikers.

Verschillende afstanden stonden  opnieuw op het programma, van beginnende tot gevorderde biker. Er kon gekozen worden tussen 30km – 45km – 55km. Inschrijvingen voor alle afstanden kon van 8u tot 10u30. Zoals voorgaande jaren was er ook een gratis begeleide kidstocht van +/-20km met een inschrijving om 9u30 en het gezamenlijk vertrek om 10u.

En ook bij deze editie werden de deelnemers in de watten gelegd. Zo konden  zij o.m. genieten van: WCUP sportdrank, fruit, wafels,… bij elke bevoorrading, duidelijke bepijling, pechverhelping /ophaaldienst tijdens de toertocht, EHBO aan elke bevoorrading, EHBO hulppost aan start, gratis bewaakte fietsparking voor en na de tocht, bike-wash met 20 spuitstanden op hoge druk, warme douches, verwarmde tent met “nen gezellige aprés “ en één  gratis toegang tot het provinciedomein van Huizingen voor het seizoen 2019.

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio