“Vandenbrande Sport” noemt nu “ ’t Veloske”

Flup Vandenbrande vond vlug overnemer voor zijn fietsenhandel in Dworp

Flup Vandenbrande vond vlug overnemer voor zijn fietsenhandel in Dworp

Jelle kon zijn droom waar maken in eigen gemeente Foto: hdd.

Beersel - Oud-beroepsrenner Flup Vandenbrande opende de deuren van zijn fietsenhandel “Vandenbrande Sport” in Dworp in 1990 en bouwde deze uit tot een zaak waar men van ver buiten de gemeentegrenzen naar toe kwam. De voorbije maand ging hij met pensioen, nadat hij voor zijn bloeiende zaak vlug een overnemer vond.

Zijn fietsenhandel werd overgenomen door Jelle Ocula wiens roots ook in Beersel liggen. “Vandenbrande Sport” veranderde wel van naam en heet voortaan “ Fietsspeciaalzaak ’t Veloske”. Jelle Occula kwam hier niet “zomaar” terecht. Hij is al sinds zijn kindertijd gepassioneerd door de wielersport en hier kon hij zijn droom realiseren: een eigen fietsenspeciaalzaak openen.

Jelle: "De passie van de fiets is gekomen vanuit de techniek en natuurlijk ook wel van het sportieve, wat een groot deel uitmaakt van mijn leven. De fiets heeft voor mij altijd al een betekenis gehad en ik heb dan de beslissing genomen ervoor naar school te gaan en door mijn stage ben ik dan beland bij Flup (Vandenbrande Sport). Toen Flup op pensioen ging, was dit een mooie kans voor mij om de zaak over te nemen, de naam heb ik wel veranderd in ’t Veloske, wat zeker hier in Dworp me een leuke naam leek. Ik verkoop fietsen van o.a. Focus, Wilier en Thompson, maar alle herstellingen zijn welkom, ik weiger zo goed als geen fietsen. Met de opmars van de elektrische fiets is het natuurlijk niet weg te denken dat je je moet bijscholen en dit doe ik nog wekelijks om optimaal bij te blijven met de nieuwste trends in de fietswereld. Iedereen is van harte welkom om eens binnen te springen.”

Samen met Seppe vormt Jelle een identieke tweeling die ook beiden dezelfde sport beoefenen en dan nog motorcross. Wanneer ze 4 jaar werden kregen ze elk een minimotortje. Een jaar kater stonden ze al aan de start voor een heuse wedstrijd bij de VLB liefhebbersbond, vandaag zijn ze aangesloten bij de MCLB. Jelle blijft crossen, maar uiteraard vergt nu ook “Fietsspeciaalzaak ’t Veloske’ “ heel wat aandacht!

De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag. Van dinsdag tot vrijdag van 9u tot 12u30 en van 14u tot 18u30 en zaterdag van 9 tot 17 uur. Meer info over deze zaak via facebook ’t Veloske of tveloske@gmail.com of 02 380 45 20 of 04 74 46 69 11.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio