Groen reageerde al met open brief

De nieuwe coalitie in Beersel is rond

Beersel - Woensdagavond werd het coalitieakkoord in Beersel ondertekend. Beersel zal vanaf 1 januari 2019 bestuurd worden door een CD&V, NV-A en Open VLD coalitie. Groen valt dus uit de boot en zullen dus samen met Vlaams Belang en UF de oppositiebanken bevolken.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 telde de CD&V, Groen-sp.a -Open Vld meerderheid 14 zetels op 27 tegen 13 voor de oppositie van N-VA, Open Beersel en UF. De nieuwe meerderheid kan nu comfortabeler zetelen met 18 zetels tegen 11 voor de oppositie.

Morgenmiddag  geven CD&V, N-VA en Open Vld meer tekst en uitleg over het gesloten akkoord en wat werd overeen gekomen. Groen wachtte echter niet tot morgen en kwam al naar buiten met een “Open brief aan de bevolking van Beersel”.

De nieuwe meerderheid wordt door hen “De coalitie van de verliezers genoemd”, zelf noemen  zij zich “de objectieve winnaar van deze verkiezingen”. Verder zijn zij ook scherp voor hun voormalige coalitiepartner en schepen Gilbert Wouters(Open Vld) die zij de schepen noemen die “uitblonk in immobiliteit, geen enkel initiatief nam in zijn beleidsdomeinen en het laagst scoorde in voorkeurstemmen”. Ook vindt Groen dat door deze coalitie “de beste schepen van vorige legislatuur aan de deur wordt gezet”. Van de nieuwe coalitie wenste vandaag nog niemand te reageren op deze open brief.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio