Wil een verbonden Beersel, sociaal, groen, Vlaams en ondernemingsvriendelijk in woord en daad

Nieuwe coalitie Beersel officieel voorgesteld

Nieuwe coalitie Beersel officieel voorgesteld

De nieuwe coalitie in Beersel werd nu ook officieel voorgesteld Foto: hdd.

Beersel - In aanwezigheid van huidig burgemeester Hugo Vandaele(CD&V), Vlaams minister en gemeenteraadslid Ben Weyts en Beersels N-VA voorzitter Tom Feys en Olivier Lesceu, voorzitter van Open Vld Beersel, werd in de schepenzaal van het gemeentehuis van Beersel de nieuwe Beerselse coalitie officieel voorgesteld.

Het is al van langer dan vandaag geweten, de Lijst Burgemeester, N-VA en Open VLD slaan in Beersel de handen in elkaar en vormen vanaf 1 januari de nieuwe meerderheid in de gemeente. Samen vormen ze een bestuur dat wordt gesteund door maar liefst 18 van de 29 gemeenteraadsleden; op de oppositiebanken Groen, Vlaams Belang en UF.

Doelstelling van het nieuw bestuur is een verbonden Beersel, sociaal, groen, Vlaams en ondernemingsvriendelijk in woord en daad. Heel wat initiatieven zullen worden genomen, niet alleen om de band tussen alle Beerselaars te versterken, maar ook om de Beerselaars maximaal de kansen te geven om in eigen gemeente te blijven wonen. En er is nog zo veel meer!

Ook wat de bevoegdheden vanaf 1 januari 2019 betreft werd al een tipje van de sluier opgelicht. Hugo Vandaele(CD&V) blijft vier jaar burgemeester, nadien wordt hij opgevolgd door partijgenoot Jo Vander Meylen. De voornaamste bevoegdheden van Hugo Vandaele zijn algemeen beleid, politie, openbare werken en personeel. 1ste schepen Kristien Vanhaverbeke(N-VA) krijgt het voor het zeggen bij o.m. mobiliteit en verkeer, lokale economie, jaarmarkten, toerisme, burgerlijke stand en bevolking.

2de schepen wordt Eddy Deknopper(Lijst Burgemeester). Hij behoudt Financiën en AGB en heeft het voor het zeggen bij  Informatica en patrimonium. 3de schepen Elsie Degreef neemt o.m. cultuur, bibliotheek, CC de Meent, sport en Vlaams- en Europees beleid onder haar vleugels en 4de schepen Jo Vander Meylen onderwijs, BKO, speelpleinwerking, jeugdbeleid enz….  5de schepen Gilbert Wouters(Open Vld) krijgt o.m. Ruimtelijke ordening en stedenbouw, milieu, klimaat, Land van Teirlinck, afvalbeheer, groenbeleid. Tenslotte, wordt Sonia Van Wanseele van Lijst van de Burgemeester de 6de schepen, met o.m. bevoegdheden als voorzitter bijzonder comité, sociale zaken, voorschoolse kinderopvang, welzijn en gezin, seniorenbeleid, enz…  Voorzitter van de gemeenteraad wordt Marc Beling(N-VA). De laatste drie jaren van deze legislatuur worden de bevoegdheden van Jo Vander Meylen, die dan burgemeester wordt, nog overgenomen door een toegevoegde schepen van N-VA strekking.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio