Er werd rekening gehouden met opmerkingen van participanten

Toekomstig beheer Frankveld park werd toegelicht

De inbreng van omwonenden en vaste bezoekers van het park werd erg gewaardeerd Foto: hdd.

Beersel - Na het verwerken van de opmerkingen van de participanten bij het beheerplan voor het park Frankveld langs de Dachelenbergstraat in Beersel en de grens met Drogenbos, werd door Agentschap Natuur en Bos en Landmax het eindresultaat aan geïnteresseerde buurtbewoners gepresenteerd.

Een en ander kadert in het Parkbeheerplan “Frankveld, Boesdaal en Schaveys”.  De voorstelling gebeurde tijdens een wandeling in het park, een ideale groene oase van iets meer dan 10 hectare. Naast buurtbewoners waren ook schepen Jo Vander Meylen(CD&V) van Beersel en gemeenteraadslid en toekomstig schepen van Drogenbos José Lefever(LB-Drogenbos Plus) op de afspraak.

Al van in 2017 intervieuwde men in Park Frankveld vaste bezoekers. De intervieuws werden afgenomen bij mensen die bij de buurtbevraging hadden aangegeven dat ze bereid waren verder mee  na te denken over het park. De intervieuws werden in kleine groepen op het terrein afgenomen, tijdens een wandeling. Dit gaf de mogelijkheid om problemen, ideeën of opinies over beheer en inrichting heel concreet te maken

De omwonenden gaven aan dat ze het een mooi park vinden. Ook willen zij dat het typische karekter van dit park behouden blijft. De meeste ondervraagden waren ook hondeneigenaars die hier hun hond uitlaten. Er werden ook heel wat voorstellen geformuleerd om het park aantrekkelijker te maken.

Uit het beheerplan dat nu werd gepresenteerd kan worden geleerd dat er nieuwe bomen en struiken zullen worden aangeplant, er komen zwerfvuilbakken aan de drie toegangen van het park, de afwatering van de grote vijver wordt aangepakt, er zal worden werk gemaakt van het onderhoud van het gazon en de knotwilen en de honden zullen kunnen vrij los lopen in een afgesloten weide. Elders in het park moeten zij wel aan de leiband worden gehouden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio