Blijft in de prijzen vallen

Giants dansschool scoort opnieuw op internationaal vlak

Giants dansschool scoort opnieuw op internationaal vlak

De Beerselse dansschool Giants behoort internationaal tot de top Foto: hdd.

Beersel - De Beerselse dansschool Giants Dansschool VZW scoorde dit najaar opnieuw op internationaal vlak. Na hun succesvol Wereldkampioenschap deze zomer, waarbij ze de eerste plaats Hiphop veroverden in Glasgow, konden de dansers van de Giants deze keer hun prestaties in contemporary jazz verzilveren.

Op de internationale wedstrijd Youth America Grand Prix te Parijs dansten de dansers van de Jazz Elite Company in het gezelschap van Russische, Portugese, Roemeense, Spaanse,... concurrenten. In een overvolle categorie van meer dan 80 groepen pakten ze uiteindelijk de 3de plaats. Met 'Love Boy' o.l.v. Marino Cigana en Leentje Blykers overtuigden deze 8 dansers uit Beersel de internationale jury.

Maar ook het jonge duo van Ann-Sophie en Maya scoorde hoog. Hun vrolijk en aanstekelijk duet o.l.v. Leentje Blykers kon de jury bekoren en zij eindigden in dezelfde categorie als hun schoolgenoten in de Top 12.

Deze wedstrijd is een voorronde, een preselectie voor de grote finale die gehouden wordt in New York City. Beide groepen zijn met deze topscores uitgenodigd voor deze grote finale en zullen dus in april volgend jaar op het vliegtuig stappen richting USA.

Voor meer info over Giants Dansschool VZW bezoek hen op hun site www.giantsdance.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio