Vierden hun platina bruiloft in De Ceder

Jan Dekegel en Elisabeth Van Hemelrijck 70 jaar getrouwd

Jan Dekegel en Elisabeth Van Hemelrijck 70 jaar getrouwd

Jan en Elise voelen zich naar eigen zeggen goed thuis in de Ceder. Ze hebben geen tijd om zich te vervelen Foto: hdd.

Beersel - Dinsdag 18 december vierden de familie van Jan “Jean” Dekegel(89) en Elisabeth(88) “Elise” Van Hemelrijck hun platina bruiloft – of 70 jaar gehuwd- in woonzorgcentrum De Ceder te Beersel. Inderdaad, ze huwden 18 december 1948.

Jean is afkomstig van Lot en Elise van Sint-Genesius-Rode. Ze leerden elkaar kennen op de jaarmarkt van Dworp en Jean trok toen- vooral met de fiets- op met Fernand Van Hemelrijck, familielid van Elise. En van ’t een kwam ’t ander. En uiteindelijk is Jean “blijven plakken”.

Jean en Elise kregen drie kinderen: Guy, Jacqueline en Christiane, hebben een kleinkind Sven en één achterkleinkind Bram. Jean was actief als metser en bouwde o.m. mee aan het zwembad van het Provinciedomein van Huizingen en de torens van Interbrabant in Drogenbos. In 1958 begon hij als zelfstandige metselaar. Elise was negen jaar aan de slag in het zijdefabriekje van Buizingen.

Zij baatten ook een vishandel uit en bedienden in Huizingen en Beersel meer dan 400 klanten. Jean was ook actief als drummer en speelde in verscheidene maatschappijen mee, zoals in Kesterbeek en Lot. Ook met zijn zuster die accordeon speelde trad hij regelmatig op tijdens de oorlogsjaren.

Nu al wonen zij  twee jaar in een flat in WZC De Ceder “en hier hebben wij alles wat we willen hebben. Er is van alles te doen waar wij graag bij zijn, af en toe brengen wij een bezoekje aan andere flat bewoners of stappen wij in de auto om een babbel te gaan doen bij vrienden. We hebben echt geen tijd om ons te vervelen! “

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio