Lambiek Fabriek uit Ruisbroek beste Belgische nieuwkomer

Internationale bierwebsite RateBeer.com maakte resultaten bekend

© hdd.

© hdd.

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De RateBeer Awards worden sinds 2002 jaarlijks uitgereikt. Ze geven de prestaties weer van voorbije 12 maanden van de beste actoren in de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. De RateBeer-databank telt miljoenen recensies.

Hugo Deville

Wat de Belgische bieren betreft krijgt Westvleteren 12 nog steeds de hoogste score. Beste Belgische brouwerij is Struise Brouwers uit Oostvleteren en de beste Belgische nieuwkomer is Lambiek Fabriek uit de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek.

De beste bieren, brouwerijen en nieuwkomers staan ??per land vermeld op basis van de vorig jaar genoteerd beoordelingen en gewogen op basis van prestaties zowel binnen als buiten de bierstijl, en uitgebalanceerd op basis van diepte-indicatoren. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. De RateBeer- databank telt miljoenen recencies.

Wat nu de Lambiek Fabriek betreft, het begon een twaalftal jaar geleden heel amateuristisch voor Jo Panneels, Jozef Van Bosstraeten en vrienden. Toen al waren zij met lambiek “bezig”. Dank zij Dworpenaar Mark Moustie(Domaine de la Douaix) geraakten zij ook aan houten vaten. Een volgende stap was dan zelf lambiek brouwen. Begin 2018 kwam Jo Van Aert van de Belgoo brouwerij uit Sint-Pieters-Leeuw bij de club. Vandaag rijpt de lambiek in het gebouw in de Fabriekstraat -vandaar Lambiek Fabriek- te Ruisbroek. Al wat de productie betreft, het bottelen enz.. gebeurt in de Belgoo brouwerij te Sint-Pieters-Leeuw. De paradepaardjes van Lambiek Fabriek zijn de Brett-Elle Oude Geuze en de “betere” lambiek Fontan-Elle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus