School heeft nog plannen

OLV Rode neemt nieuw sanitair blok in gebruik

OLV Rode neemt nieuw sanitair blok in gebruik

Het nieuwe sanitaire blok is meer dan welkom in de school Foto: hdd.

Sint-Genesius-Rode - Heel wat later dan verwacht kon het Onze-Lieve-Vrouwinstituut uit Sint-Genesius-Rode een gloednieuw sanitair blok – met alles er op en er aan – in gebruik nemen. De verbouwingswerken duurden langer dan oorspronkelijk geraamd.

Dit sanitair blok was wel meer dan nodig: na een dipje wat het aantal leerlingen betreft , zijn er momenteel opnieuw meer dan 500 ingeschreven. En voor directeur Dirk Loonbeek moet het met dit nieuw sanitair blok niet stoppen. Zo zou hij graag het enkele glas overal vervangen door dubbel en ook de speelplaats mag aangepakt worden. “Uiteraard hangt dit ook af van de zegen en de centen van het Ageon . De school zelf moet 40% bijdragen. Hopelijk kunnen wij binnen een tweetal jaren met de werken starten”.

Na het vertrek van de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Zeven Weeën kon het klooster ook ingenomen door de school. De Lagere school maakte hier al eerder gebruik van en in september 2017 verhuisde ook het secretariaat van de Secundaire afdeling naar het voormalige klooster.

Nu wordt het uitkijken naar 16 maart en de Opendeurdag van 14 tot 19u. De ouders en andere geïnteresseerden zullen dan kunnen kennismaken van de voorstellen tot hervormingen, 1 september en het Centraal Aanmeldings Comité en andere info.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio