Niet minder dan 23 ploegen waren op de afspraak voor deze eersteling

Quizavond van Steungroep Mpkolo-Congo kende groot succes

Quizavond van Steungroep Mpkolo-Congo  kende groot succes

De organisatoren waren opgetogen met het aantal opgedaagde ploegen. Het was dan ook voor "het goede doel" Foto: hdd.

Sint-Genesius-Rode - In november vorig jaar lanceerde de Steungroep Mpkolo-Congo uit Buizingen de actie “on sait jamais”. De bedoeling was een all-terreinwagen te financieren voor “Mpokolo wa Muoyo”, het opvangcentrum voor kinderen dat Ivo Vanvolsem uit Buizingen begeleidt in Kananga(Congo).

Uiteraard kost koken geld en er werden al heel wat initiatieven genomen om de financiering een duwtje in de rug te geven. Johan Christiaens uit Lot, voorzitter van de Steungroep “Met de organisatie van een quizavond hoopten we nog een stevige bijdrage te kunnen leveren voor de investering van die all-terreinwagen. “

En blijkbaar was dit goed gezien. Voor deze eerste quizavond in het O.-L.-Vrouwinstituut kwamen uiteindelijk 23 ploegen opdagen en een opbrengst van 1.900 euro kon al overgeheveld worden naar de actie “ on sait jamais”.

De quizvragen waren al eens pittig. De presentatie van Guy De Pré en van Jonas Vandermeiren was  zeer vlot (hoe kan het anders!). De streekbieren gingen goed over de toog. De overwinnaars blij met de gesponsorde prijzen. De aanwezigen drukten dan ook hun tevredenheid uit. Terloops gezegd: de actie "On sait jamais" om de 4X4 voor Ivo aan te schaffen loopt nog altijd  (we zijn voorbij halfweg) en kan nog altijd gesteund worden (zie www.mpokolo-congo.be). 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio