Causerie met projectie door Albrecht De Schrijver

Bruegel komt aan bod in De Merselborre

Bruegel komt aan bod in De Merselborre

Albrecht De Schrijver is sinds 20 jaar intensief bezig met de schilderijen van Bruegel Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Pieter Bruegel de Oude wordt dit jaar op grootse wijze herdacht, niet in het minst in de Zennevallei en het Pajottenland. Terecht : hij was/blijft een unicum : polyvalente tekenaar en schilder en miniaturist, universeel, humanist, criticus van de machthebbers om hun wreedheid en van zijn medemensen om hun egoïsme.

Zijn leven, zijn oeuvre, zijn tijd worden uitvoerig belicht door Albrecht De Schrijver in een causerie met honderden lichtbeelden, vrijdag 5 april om 20u in het Ontmoetingscentrum Merselborre in Vlezenbeek. Dit in een organisatie van de Vlaamse Werkgroep De Vrede.

Dat De Vrede koos voor Albrecht De Schrijver zal wel niemand verbazen. Naast zijn loopbaan als directielid in diverse kmo’s was hij altijd geboeid geweest in geschiedenis en kunstgeschiedenis. Zijn interesse voor Bruegel kreeg hij te pakken toen zijn dochter, die kunstgeschiedenis studeerde, hem vertelde over haar cursussen. Sedert 20 jaar is Albrecht intensief bezig met de schilderijen van Bruegel, hij leest veel over hem en bezoekt de meeste tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij staat bekend als initiatiefnemer en realisator van het openlucht-Bruegelmuseum in Dilbeek: 19 grote reproducties in de Pedevallei.

Voor deze causerie die plaats vindt in de Kunstenzaal van de Merselborre betalen leden van Vlaamse Werkgroep De Vrede 7 euro, niet leden kunnen binnen voor 9 euro.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio