Persoonlijke ervaringen werden uitgewisseld

Het Breincafé Inkendaal werd druk bezocht

Het Breincafé Inkendaal werd druk bezocht

De aanwezigen waren het er over eens, het Breincafé is een nuttig initiatief Foto: ingezonden.

Sint-Pieters-Leeuw - Naar aanleiding van de Dag van de Zorg organiseerden de NAH Liga, Sig vzw op 15 maart 2019 in heel Vlaanderen breincafés. Revalidatieziekenhuis Inkendaal nam deel aan dit initiatief. Meer dan 70 professionelen, (oud)revalidanten en mantelzorgers verzamelden in Inkendaal om in dialoog te gaan over het breinzorglandschap.

Een Breincafé is een informatief trefpunt en ontmoetingsplek voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, mantelzorgers, professionals en overige geïnteresseerden. De aanwezigen in het Breincafé in Inkendaal konden luisteren naar het verhaal van een ervaringsdeskundige. Bij een kop koffie konden ze nadien met elkaar in gesprek gaan over de combinatie van werken, gezin en een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Ook de VDAB, GTB en vzw Resonans waren aanwezig om vragen te beantwoorden en begeleidingsmogelijkheden bekend te maken. Eva Machiels (verantwoordelijke maatschappelijk werk in Inkendaal) vat de activiteit als volgt samen: “We wilden in een ongedwongen sfeer personen met NAH en hun mantelzorgers persoonlijke ervaringen laten uitwisselen, en dit onder begeleiding van een aantal professionals. We zijn blij dat we vandaag in Inkendaal een grote groep mensen samen konden brengen in de letterlijke en figuurlijke zin van het woord.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio