Moet blijven bestaan

Lentejogging in Dworp werd weer een voltreffer

Lentejogging in Dworp werd weer een voltreffer

Het succes van de doorstart van de Lentejogging vraagt naar meer Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Op zaterdag 16 maart organiseerden JC Leeuwerik, Olympic Essenbeek Halle & JC Oetingen voor de eerste maal samen "de Lentejogging 3.0" in Dworp. De 3 loopclubs sloegen de handen in elkaar om deze mooie loopklassieker in stand te houden.

Het zag er inderdaad niet goed uit voor deze joggingklassieker nadat het nieuws doorsijpelde dat organisator van toen Joggers Beersel besliste om hun werking op te doeken. Dank zij het initiatief van hogergenoemde bevriende loopclubs bleef de Lentejogging dus bestaan.

Het parcours van de Primavera onder de loopwedstrijden "loopt" nog altijd doorheen het Hallerbos en bevat een aantal stevige kuitenbijters. Ook nu lag de start- en de aankomstlijn aan zaal Ons Huis in de Vroenenbosstraat te Dworp. Er werd een Kinderjogging, Familiejogging(4,7 km) en de Lentejogging(11,5 km)gelopen.

En wat bleek? Zowel joggers die eerder al deelnamen als nieuwe deelnemers en deelneemsters waren op de afspraak. Niet minder dan 432 kinderen, wandelaars en atleten -van jong tot oud, man of vrouw- behaalden de eindmeet.

De kinderen, waaronder FriS atleetjes, kregen 500m en 1.000m voorgeschoteld. De Familiejogging werd gewonnen door Jonathan Goedefroot voor Wouter Mommaert, Danny Baut, Sam Moureau en Jean Philip Van der Auwermeulen. Eerste dame hier werd Lien Vanhoegaerden. Er namen 150 atleten aan deel. Bij de Lentejogging(11,8 km) liep Sergio Strollo als eerste over de eindmeet, dit voorDennis Vn Driessche, Jeroen De Backer, Joren Jans, Toon Demedts, Kenneth Kieckens, Vincent Kolp, Patrick Steens en Yves Buelinckx. Eerste dame hier werd Marlene Vandenbroeck. Er kwamen 226 deelnemers aan de startlijn.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio