Inwoners kunnen er hun vragen kwijt

De klimaatmobiel komt naar Beersel

De klimaatmobiel komt naar Beersel

Inwoners van Beersel kunnen met vragen inzake klimaat, milieu, energiebesparing, enz..., terecht in de klimaatmobiel Foto: hdd.

Beersel - Ook Beersel ontsnapt er niet aan…. het klimaat, het milieu, de opwarming, de natuur, het zwerfvuil en noem maar op. Er moet wat aan gedaan worden. En dat wil het gemeentebestuur ook doen, niet met woorden, maar wel met daden.

Zo komt al de klimaatmobiel naar Beersel: van 25 maart tot 5 april op het Winderickxplein in Alsemberg en van 30 september tot 11 oktober in de Kerkstraat(achter de kerk) in Dworp. Dit telkens van maandag tot en met donderdag van  13u tot 18u. En wat het nut van deze klimaatmobiel betreft, wel hier kan men terecht met allerhande vragen over het milieu, energiebesparingen en noem maar op.

De “Groene Pluim” is in Beersel al langer bekend evenals het Land van Teirlinck, , maar wie hoorde al van de KMO-zonnecoach, de actie “Beersel wekt op” en de term “Benoveren”. Het gemeentebestuur hoopt dan ook dat een en ander zal worden verduidelijkt voor de Beerselaar. Wie dan nog vragen heeft, kan terecht in de klimaatmobiel.

Alle inwoners van Beersel krijgen al de kans om mee te stappen in een benovatietraject. Dit bestaat uit een doorlichting van je woning, een individueel besparingsplan, een berekening van de beste ingrepen rond isolatie, verwarming en zonne-energie, begeleiding bij de uitvoering van deze ingrepen via lokale ondernemers en hulp bij het aanvragen van de premies en renovatieleningen via lokale woonconsulenten.

In het kader van “Beersel wekt op” organiseert de gemeente ook infoavonden rond zonnepanelen, meer bepaald “ Provinciale groepsaankopen isolatie, ramen en zonnepanelen” en een infoavond ”Zonnepanelen, zin & onzin? “ De eerste vindt plaats dinsdag 2 april om 20u in Bezoekerscentrum De Lambiek en de tweede op donderdag 25 april om 19u30. Inschrijven: 02/359.17.36 en milie@beersel.be .

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio