Lezing in Kasteel van Huizingen

Soroptimist Beersel nodigt Mia Doornaert uit

Soroptimist Beersel nodigt Mia Doornaert uit

Vanuit haar ruime journalistieke ervaring zal Mia Doornaert het hebben over de toekomst van Europa Foto: ingezonden.

Beersel - De lezing op maandag 1 april door Mia Doornaert heeft als thema “Europa moet weer van zichzelf – en van zijn mensen – gaan houden. Deze lezing gaat ook gepaard met een diner in het kasteel. Afspraak maandag 1 april om 19 u.

Barones Mia Doornaert heeft een ruime internationale journalistieke ervaring en staat bekend om haar uitgesproken standpunten. Wellicht kent u haar via haar columns in De Standaard of heeft u haar onlangs gehoord en gezien bij de Afspraak op Canvas of als gast van Thomas Vanderveken in “Alleen Elvis blijft bestaan”.

Deze avond op maandag 1 april (géén aprilgrap)spitst zich toe op het Europese erfgoed en de manier waarop het eeuwenlang de intellectuele software van Europa is geweest. Onze steden en landschappen, bibliotheken en musea zijn nu eenmaal gegroeid uit en doordrenkt van een typisch Europees erfgoed. Welk continent moet Europa dan worden? Een losse verzameling van gemeenschappen, of is er een gezamenlijk verhaal en ideaal? Mia Doornaert stelt dat dit vereist dat Europa weer van zichzelf - en zijn mensen – gaat houden. 

Inschrijven kan via soroptmist.beersel@outlook.be . Er wordt gevraagd de kostprijs voor lezing en maaltijd (45€ p.p.) voor 22 maart te betalen op bankrekening: Soroptimisten Beersel BE34 7512 0214 3390 onder vermelding van uw naam/namen. Uw plaats is definitief voor u gereserveerd na betaling. Meer info: 02/377.47.98 en 0475/867669 .

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio