Gemeentebestuur maakt er een feest van

Brabantse Pijl en Beersel vinden elkaar terug

Brabantse Pijl en Beersel vinden elkaar terug

De Bruineput kan opnieuw scherprechter worden in de Brabantse Pijl Foto: hdd.

Beersel - Het kan niet worden ontkend, deze regio van Beersel en Sint-Genesius-Rode was in het verleden de thuisbasis van de Brabantse Pijl. In 2004 verhuisde echter de startplaats en in 2010 kreeg Leuven de aankomstlijn. En Beersel?........ nog een verre glimp.

Maar daar komt dit jaar verandering in. De 59ste editie van de Brabantse Pijl, toch belangrijke wielerwedstrijd die het klassieke voorjaar van Flanders Classics afsluit, komt na 10 jaar met een extra lus terug naar Beersel met passages door Dworp, Huizingen, Lot en Beersel en 2 beklimmingen van drie hellingen: de Bruine Put, Menisberg en Lotsestraat. Daarna gaat het via Sint-Genesius-Rode richting Overijse, waar de aankomstlijn ligt. Ook de vrouwen die straten en finishen in Gooik, leggen twee maal exact dezelfde ronde met passages in Beersel af.

En het gemeentebestuur van Beersel heeft er voor gezorgd dat deze gebeurtenis niet onopgemerkt zal voorbijgaan. De wedstrijd is voor alle toeschouwers vanaf 11u30 live te volgen op groot scherm op het Herman Teirlinckplein in Beersel. Er wordt ook drankgelegenheid en een foodtruck voorzien. De plaatselijke ronde, die door alle deelgemeentes van Beersel loopt wordt volledig verkeersvrij gemaakt en parkeren wordt verboden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio