Dubbel concert in Sint-Pieterskerk

Gemengd Zangkoor Alauda brengt muzikale ode aan de lente

Sint-Pieters-Leeuw - In Sint-Pieters-Leeuw-centrum is het Gemengd Zangkoor Alauda een begrip en onlosmakelijk verbonden met zijn uitvalsbasis en repetitieplek: de prachtige, historische Sint-Pieterskerk. Ze treden op zondag 28 april 2019 – 16 u – Sint-Pieterskerk – Sint-Pieters-Leeuw

Alauda heeft wortels eind 19e eeuw, samen met de Muziekmaatschappij Sinte Cecilia. Het fanfareorkest zou de "wereldse" activiteiten luister bijzetten, het koor de religieuze. Zo'n 150 jaar later is het koorleven in "Leeuw" nog altijd springlevend en struint Alauda vrolijk door het repertoire van Gregoriaans tot gospel, van canon tot cantate, van Bach tot burlesk,... you name it, we'll sing it.

Na passages vorig jaar op de Torenfeesten en op de academische zitting ter gelegenheid van de 11 juli-viering, vond men het dit jaar tijd voor een dubbelconcert. Op zondag 28 april 2019 trekt het koor om 16 u o.l.v. Joachim Kelecom alle registers open voor een muzikale ode aan de lente. In diverse talen en genres, a-capella en begeleid laat het de lentekriebels op ons publiek los. 

Het Symfonisch Kamerorkest van de Kunsthumaniora Brussel (KKB) verzorgt met een 30-tal muzikanten o.l.v Marc Claes het tweede deel van het concert. Wil je de lente horen en voelen … Alauda en het KKB zorgen voor een namiddag vol afwisseling. Dit concert kwam tot stand i.s.m. cc Coloma en het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw.
Tickets (vvk 10 € - kassa 12 €) en info: walter.duprez@telenet.be02/ 532 51 80.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio