Mooiste bloemenwandeling van het land

Ook 35ste Lewe-Tocht vertrekt van uit Huizingen

Ook 35ste Lewe-Tocht vertrekt van uit Huizingen

De Lewe-Tocht, de mooiste bloemenwandeling, geeft je ook de kans om kennis te maken met het overweldigend groen van de regio Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - De mensen van Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw organiseren al de 35ste editie van hun jaarlijkse Lewe-Tocht en dit op zondag 5 mei. De traditionele startplaats is zoals voorgaande jaren Zaal Centrum Menisberg 7 te Huizingen.

Zonder blikken of blozen mag deze Lewe-Tocht de mooiste bloemenwandeling worden genoemd met de bloeiende azalea’s en andere bloemen in de unieke rotstuin ven het Provinciedomein van Huizingen en de paars blauwe hyacinten in het Hallerbos en de geurende daslook.  Er zijn de vele holle wegen en de glooiende kronkelende paadjes langs de Molenbeek en de Kapittelbeek en nog veel meer…..

Men kan de  wandeling starten vanaf 8 en tot 15 uur en dit voor een tocht van 5, 11, 17, 20, 21, 28, 30 en 38 km. Leden van de Leeuwse Wandelclub betalen 1,1 euro om deel te nemen en niet-leden kunnen mee wandelen voor 1,5 euro. De club organiseert ook nog een Streekbierentocht op zondag 13 oktober in Sint-Pieters-Leeuw(Zuun). Meer info: www.wandelclubspl.be .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio