Resultaten méér dan hoopgevend

“Bende van Beersel” beleefde 4de slotmoment

“Bende van Beersel” beleefde 4de slotmoment

De "Bende van Beersel", actie en resultaten, is niet meer weg te denken in Beersel. Het schepencollege en de jeugddienst zijn er volmondig mee akkoord Foto: hdd.

Beersel - In en rond het Kasteel van Beersel kwamen meer dan 300 bendeleden van de “Bende van Beersel” samen in dit bendejaar. Hoofddoel is telkens nader bekijken of het hoofddoel van de “Bende van Beersel” het afgelopen jaar werd behaald.

Ook het voorbije schooljaar op rij ging de bende de strijd aan voor het klimaat. Ook dit schooljaar ging ze op onderzoek en bracht ze het energieverbruik van elke school in Beersel in kaart. De “Bende van Beersel” stelde ook één groot doel voorop: met de zeven Beerselse bendescholen samen voldoende energie besparen om samen 5% extra minder CO² uit te tosten(of 20% ten opzichte van de start van het project).

Leden van de “Bende van Beersel” zijn allemaal leerlingen van de Beerselse basisscholen, over de verschillende onderwijsnetten heen. Telkens blijft het een uitdaging en wordt eht uitkijken naar het eindresultaat.

Op het slotmoment en resultaten van de “Bende van Beersel” speelden de bendeleden een groot spel en kwamen zij te weten of de doelstelling werd behaald. Bevoegd schepen, Jo Vander Meylen(CD&V): “Op 4 jaar kwamen wij toch al tot 19% minder CO² uitstoot. Er werden dan ook heel wat inspanningen geleverd: de verwarming een graadje minder, dubbele beglazing, betere verluchting, enz. Gangmakers van de actie zijn de leerlingen van het 5de leerjaar. “

Uiteraard komen de scholen ook tot minder energieverbruik en dat voelen zij ook aan “hun portemonee”. Jo Vander Meylen: “Een en ander wordt bekeken op langere termijn. Wij maken geen “misbruik” van de leerlingen, maar wel “gebruik”. Zo kunnen de ogen van de volwassenen open gaan en krijgen zij de kans hun levenswijze aan te passen. Kinderen zijn nu eenmaal de toekomst en deze kunnen ze mee helpen bepalen. “

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio