Werd gehuldigd op jongste vergadering adviesraad

Hugo Bousset 25 jaar voorzitter Raad van Bestuur van de Bib in Beersel

Hugo Bousset 25 jaar voorzitter Raad van Bestuur van de Bib in Beersel

Op de jongste adviesraad van de Bib werd Hugo Bousset door de leden van de raad, Joken Deknopper en Christine Descamps van de Bib en Schepen Elsie De Greef in de bloemetjes gezet Foto: hdd.

Beersel - Op 1 januari 2020 bestaat de Bib van Beersel 25 jaar. Dit is althans de officiële datum van erkenning volgens de bepalingen van het bibliotheekdecreet van 1978. Maar het subsidiedossier werd ruim een half jaar vroeger voorbereid, zo ook de samenstelling van het “beheersorgaan”.

Alsembergenaar Hugo Bousset is al 25 jaar voorzitter van de raad van bestuur van de bib, nu de adviesraad en ging akkoord deze job de volgende zes jaar verder te zetten. Op de jongste vergadering van de Adviesraad van de Bib werd hij hiervoor gehuldigd en kreeg hij een geschenkmand van De Lambiek overhandigd.

Woorden van lof en dank werden hem toegezwaaid door de Schepen van Cultuur en Bibliotheek, Elsie De Greef(N-VA): “Van meet af aan koos het bestuur voor “kwaliteit” en “expertise” en deed een beroep op u, als expert  in de Nederlandse literatuur en inwoner van de gemeente. Zelf heeft u een bibliotheek bij elkaar geschreven, waarvoor u verschillende literaire prijzen ontving. Ook doceerde u aan verschillende universiteiten. En er is nog zoveel meer … Uw curriculum is een boek op zich, meer dan 20 bladzijden lang. “

Zij vond het ook een eer voor de bibliotheek dat hij het voorzitterschap de voorbije 25 jaar aanvaardde en ook naar de toekomst toe en vervolgde: “Ondanks uw drukke agenda heeft u in die 25 jaar  geen enkele vergadering gemist. Onder uw deskundige leiding werden verschillende adviezen voor het bestuur geformuleerd. De belangrijkste zijn: de personeelsformatie, de herinrichting van de bibliotheek in 2011 en de aankoop van de bibliobus in 2018. Het bestuur heeft hiermee rekening gehouden en de bibliotheek kon verder uitbreiden en moderniseren. “ 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio