Maakt bredere werking mogelijk

In Beersel werd het LOK uitgebreid tot het LOKO

In Beersel werd het LOK uitgebreid tot het LOKO

Het Lokaal Overleg Kinderopvang & Opvoedingsondersteuning(LOKO) in Beersel komt jaarlijks samen Foto: hdd.

Beersel - In Beersel vond het jaarlijks Lokaal Overleg Kinderopvang & Opvoedingsondersteuning (LOKO) plaats. Het LOKO heeft de bedoeling iedereen samen te brengen die in de gemeente Beersel met de opvang van jonge kinderen bezig is: ouders, de opvang, scholen, Huis van het Kind, jeugdwerk, het lokaal bestuur en andere belanghebbenden. Ze geven advies aan het lokaal bestuur over haar beleid en de uitbouw van kinderopvang in de gemeente.

Binnen de gemeente is er een actief Huis van het Kind met verschillende acties en projecten. Bij de start van de nieuwe legislatuur werd het LOK dan ook uitgebreid tot Lokaal Overleg Kinderopvang en Opvoedingsondersteuning of LOKO. Het LOKO biedt onder andere steun aan acties zoals de fietshappening in kader van Week van de Opvoeding, de workshopnamiddag voor Dag van de Armoede, het babycafé, de luierkast, …

Het LOKO vindt plaats onder leiding van een voorzitter, Jos Van Vreckem, die reeds vier legislaturen op rij werd verkozen. Schepen Sonia Van Wanseele(CD&V) neemt deel aan het overleg vanuit haar bevoegdheid voorschoolse kinderopvang, welzijn en gezin. Partijgenoot Schepen Jo Vander Meylen woont het overleg bij vanuit zijn bevoegdheid buitenschoolse kinderopvang.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio