Prijs “Cultuur op Spoor” voor Piet Onnockx

Beersel zet zijn vrijwilligers in de bloemetjes

Schepen Elsie De Greef noemde het vrijwilligersfeest een hoogdag voor de vele Beerselse vrijwilligers Foto: hdd.

Beersel - Het is al een hele traditie: in de loop van de maand juni nodigt het college van burgemeester en schepenen van Beersel zijn vrijwilligers en de bestuursleden van verenigingen uit op het “Feest van de Vrijwilliger”, dat traditioneel plaats vindt in het Provinciedomein van Huizingen.

Dit jaar was het niet anders. Zo konden de genodigden gratis genieten van de attracties van het Provinciedomein. Voor de gelegenheidstoespraak tekende schepen van cultuur en sport  Elsie De Greef(N-VA) en ook werd de prijs van Cultuurraad Beersel “Cultuur op Spoor” uitgereikt. Voor de muzikale ambiance zorgde  “Arjaun”.

Schepen Elsie De Greef noemde dit vrijwilligersfeest een hoogdag voor de talrijke vrijwilligers, actief in Beersel. En zij betrok er eenieder bij die aan vrijwilligerswerk doen: de begeleiders die de kinderen helpen oversteken aan de schoolpoorten, leden van het heemkundig genootschap, de decorbouwers van een toneelvereniging, de jeugdbeweging, enz…. Ook dankte zij de verschillende adviesraden voor hun inbreng.

Traditioneel wordt ter gelegenheid van de “Dag van de Vrijwilliger” ook de prijs “Cultuur op spoor” uitgereikt. Hier voor zorgt de cultuurraad. Deze prijs kan gaan naar Nederlandstalige inwoners van de gemeente of naar verenigingen aangesloten bij de cultuurraad die zich in de gemeente verdienstelijk hebben gemaakt op  cultureel of sociaal cultureel vlak.

Na Jos Vander Meylen in 2017 en Christiane Hannaert vorig jaar gaat “Cultuur op spoor” dit jaar naar Dworpenaar Piet Onnockx. Wie in Beersel de klok “Piet Onnockx” hoort luiden denkt ook onmiddellijk aan het milieu en de natuur waar hij overal bij betrokken is. Als natuurgids, betrokken bij de aankoop en beheer van natuurreservaten, paddenstoelenkenner, het behalen van de Groene Pluimprijs, ereburger van Beersel, organisator van natuurstages, en nog veel meer kon deze prijs niet beter vallen.

De prijs “Cultuur op Spoor” – dit jaar een portret van Piet geschilderd door Nora Theys- werd hem overhandigd door de voorzitter van de cultuurraad René Onkelinkx en door Piet Onnockx zelf onthuld. Er was niemand onder de vele aanwezigen die de prijs aan Piet Onnockx niet gunde

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio