Gordeltochten zijn al hele traditie

Vlaamse Werkrgoep “De Vrede” fietst terug vanaf 26 juni

Vlaamse Werkrgoep “De Vrede” fietst terug vanaf 26 juni

De Gordeltochten zijn een ideale gelegenheid om de streek beter te leren kennen Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Voor de 29ste opeenvolgende maal organiseert de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” v.z.w. – afdeling Vlezenbeek iedere woensdagavond vanaf 26 juni tot en met 18 september geleide fietstochten doorheen het Pajottenland en de Zennevallei.

Het parcours wordt zorgvuldig uitgekozen. Hierbij zijn een mooie, rustige omgeving en veilige wegen prioritair. Dat men hierdoor al eens een stoffige veldweg onder de wielen krijgt moet men er wel bijnemen. De tochten starten telkens op het Vlezenbeekse Gemeenteplein om 18.45 u. OPGELET : Vanaf 21 augustus reeds om 18.15 u !

De afstand schommelt overwegend tussen 25 en 45 km en is derhalve ook geschikt voor minder geoefende fietsers. Overigens wordt er een gematigd tempo aangehouden zodat iedereen ten volle kan genieten van de uitstap. Na de tocht is de verleiding groot om de dorst te lessen op een plaatselijk terrasje. Ook onderweg, als de gelegenheid zich voordoet, stappen we even af om te genieten van het interieur van een plaatselijk kapelletje... De deelname is gratis en inschrijven niet nodig.

De fiets dient wel verkeerstechnisch in orde te zijn. De deelnemers rijden op eigen risico en  besteden de grootste zorg aan de veiligheid van de groep. De  fietstochten worden voorbereid en verkend door vrijwillige tochtleiders. Voor de goede orde rijden zij aan de kop van de groep. Eerbiedig dan ook de richtlijnen die zij u verschaffen. Info: Tel. 02/569.17.52 (na 20.00 u)  of e-mail : jan.quinart@telenet.be .

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio