Meerdere diensten en activiteiten zullen er worden ondergebracht

Gemeente Drogenbos keurt aankoop gebouw goed

Gemeente Drogenbos keurt aankoop gebouw goed

Heel wat diensten en activiteiten zullen hier kunnen worden ondergebracht Foto: hdd.

Drogenbos - Op de gemeenteraad van 25 april werd al principieel beslist het pand aan te kopen. Tijdens de openbare zitting van 20 juni toonde een meerderheid zich akkoord om het gebouw(gelijkvloers) definitief aan te kopen. Enkel de raadsleden Steve Roobaert en Myriam Essiaf( Go1620) onthielden zich.

Het gebouw gelegen aan de Grote Baan 192 heeft het potentieel om te worden aangewend als locatie waar meerdere diensten/activiteiten van zowel gemeente als OCMW kunnen worden ondergebracht die toegankelijk zijn voor alle inwoners van de gemeente. Zo zal in kader van het PPS centrum het paviljoen verdwijnen. Het strijkatelier en de bijeenkomsten voor senioren moeten dus een andere locatie krijgen.

Het project lokale kinderarmoedebestrijding, Passage 4, huurt momenteel een lokaal met een beperkte oppervlakte. Er is nood aan meer oppervlakte om op een kwalitatieve manier diensten en activiteiten te kunnen aanbieden.

Wanneer de gemeente eerder principieel besliste het gebouw aan te kopen, gaf men ook aan een bod uit te brengen van 330.000 euro. Niettegenstaande dat Teccon BVBA het pand, met een oppervlakte van 343m², schatte op 350.000 euro, gingen de verkopers toch akkoord met het bod van de gemeente.

Bij de bespreking op de gemeenteraad kwam raadslid Steve Roobaert(Go 1620) aandraven met foto’s die hij samen met fractiegenote Myriam Essiaf in het pand genomen had. Hij vond de toestand van het pand niet schitterend en gaf mee dat er heel wat werken zouden moeten gebeuren. Burgemeester Alexis Calmeyn wees op de mogelijkheden die het gebouwd biedt en dat men vandaag voor Passage 4 een huur moet betalen. Ook vond hij de prijs zeker niet overdreven en de nodige werken niet onoverkomelijk. De fracties  Drogenbos Plus en UF waren voor,Go1620 onthield zich.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio