Kleinkunstkollektief, toespraken en gezellige receptie

Beersel vierde Vlaamse feestdag in CC de Meent

Volgens de schepen moet de gemeente zich blijven inzetten op de organisatie en promotie van uitdagende leer- en oefenkansen Nederlands Foto: hdd.

Beersel - In Beersel is het een traditie dat de viering van de Vlaamse feestdag op 11 juli zelf plaats vindt, met een gelegenheidstoespraak, muziek en een receptie. Dit was dit jaar niet anders, met een meer dan een bevredigende opkomst in CC de Meent.

Burgemeester Hugo Vandaele(Lijst burgemeester)verwelkomde de talrijk opgekomen Beerselaren en wees op het belang om de Vlaamse feestdag daadwerkelijk te vieren. Daarom ook dat Beersel als fiere Vlaamse gemeente doet. De gelegenheidstoespraak werd gehouden door Elsie De Greef(N-VA), schepen van Vlaams beleid en Cultuur. Zo had zij het o.m. over hoe cultuur nauw verbonden is met de Vlaamse gemeenschap.. Ook wees zij er op dat in de geschiedenis van de Vlaamse ontvoogding cultuur de eerste bevoegdheid was waarover de Vlamingen volledig zelf mochten beschikken. Zij noemde cultuur belangrijk voor onze gemeenschap want “ cultuur vormt hèt bindmiddel bij uitstek om mensen te laten samenleven en samen te laten “be-leven”. “

Volgens haar staat ook in Beersel het Nederlands onder druk…. “Daarom willen we als gemeentebestuur een consequent Vlaams Beleid  voeren, waar het behoud van het Nederlandstalige karakter hand in hand gaat met gastvrijheid en openheid en dit door in te zetten op 3 doelstellingen: door prioritaire rol te leggen bij de gemeente zelf, door anderstaligen leer- en oefenkansen Nederlands te bieden en door het Nederlandstalige karakter van de gemeente te ondersteunen o.a. via onderwijs, wonen en lokale economie. “

Na de gelegenheidstoespraak stond het Kleinkunstkollektief klaar voor de muzikale noot. Zij brachten de mooiste parels uit 50 jaar kleinkunst in akoestische versie en met verfijnde passie. Een mooie afwisseling van luisterliedjes en aanstekelijke meezingers. Ne dit optreden werden de aanwezigen getrakteerd op een gezellige en verzorgde receptie.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio