Dit keer in de World Beer Awards

Brouwerij Lindemans blijft in de prijzen vallen

Brouwerij Lindemans blijft in de prijzen vallen

Neven Geert en Dirk Lindemans zijn vol lof over de inzet van het volledige Lindemans-team Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Het is al een hele traditie, wanneer er evenementen plaats vinden die te maken hebben met bier -proeven en jureren- valt Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek steevast in de prijzen. En het was nu bij de World Beer Awards niet anders.

Lindemans viel nu in de prijzen met zijn Lindemans Oude Kriek Cuvée René, Lindemans GingerGeuze en Lindemans Framboise. Als winnende bieren. De World Beer Awards in Londen belonen en promoten de allerbeste internationaal erkende bierstijlen. Zo is de traditionele kriek van Brouwerij Lindemans, een complex bier gebrouwen met hele krieken, de Belgische winnaar in de categorie Kriek.   

Lindemans GingerGueuze, oude geuze verrijkt met gember, werd beloond met een gouden ‘country award’ in de categorie ‘Flavoured Wild/Sour’. Ook Lindemans Framboise wint een ‘country award’ en is daarmee de Belgische winnaar in de categorie Framboise. Framboise Lindemans is samengesteld op basis van een op eik gerijpte eenjarige lambiek en zuiver frambozensap.

 “Wij zijn heel verheugd dat onze bieren weer in de prijzen zijn gevallen. Het is bemoedigend dat naast ons bestaand gamma, ook onze nieuwe range van botanical lambics steevast bij de medaillekandidaten behoort. Dankzij de inzet van het volledige Lindemans-team, een team dat continu streeft naar de hoogste kwaliteit, hebben we dit resultaat kunnen bekomen”, aldus neven Geert Lindemans en Dirk Lindemans, de 6de generatie aan het hoofd van de brouwerij. Onder andere Lindemans Oude Kriek Cuvée René won al meermaals een medaille tijdens deze internationale wedstrijd. Vorig jaar nog werd ook de Lindemans Framboise uitgeroepen tot ‘Worlds Best Framboise Sour Beer’.

Voor wie het nog niet zou weten: Brouwerij Lindemans organiseert tijdens de weekdagen(maandag-vrijdag) rondleidingen met degustatie tussen 8 en 18 uur. De brouwerij is gesloten tijdens het weekend en op feestdagen. Op voorhand reserveren is wel verplicht. Een professionele gids geeft tijdens een rondleiding van ongeveer 1 uur uitleg over de streek, de historiek van de brouwerij en het geheim van de lambiek.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio