Eerste stap wordt dit jaar gezet

Kermis Negenmanneke moet groter worden

Kermis Negenmanneke moet groter worden

De eerste horde naar een grotere kermis is al genomen, naar volgende edities toe hoopt men op nog meer Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Begin dit jaar bevestigde het nieuwe gemeentebestuur - in haar bestuursakkoord 2019-2024 - dat ze Kermis Negenmanneke stap per stap wil uitbouwen tot een groter feest, dat mensen samenbrengt en op straat krijgt. De eerste stap wordt met de editie van 2019 , op 31 augustus, gezet.

Marleen De Kegel(N-VA), schepen van Markten, Foren en Feestelijkheden: “Na deze eerste editie willen we graag overleggen met andere lokale actoren om na te gaan hoe we dit evenement elk jaar wat rijker kunnen maken. We kijken alvast uit naar ideeën van enthousiastelingen, die mee op de kar willen springen.”

Jan Desmeth(N-VA), schepen van Cultuur: “Als eerste stap voorzien we een namiddagprogramma op het gemeentelijke podium, dat we zaterdag op het autovrije Weerstandsplein zullen plaatsen. Dit plein is een heel gezellig plein en leent zich prima tot muziekoptredens in openlucht. Het is een eerste stap, want de komende jaren willen we stelselmatig een tandje bijsteken en hopen we dat diverse andere lokale actoren geprikkeld worden om aan te sluiten. Het moet een blijvend topmoment worden in Negenmanneke.”

Niet alleen kan je genieten van een dansoptreden van de Leeuwse Turnkring, ook zijn er tal van lokale artiesten die zorgen voor de nodige ambiance. Rudi Tastenoe, Aissa en Andy Swingstar zorgen alvast voor een muzikale namiddag. CC Coloma huurt ook een mobiele act in, Krijmfresj. Ontdek samen met ons het verhaal van een dwerg en een kip. Na het programma, samengesteld door CC Coloma zorgt café “De Weerstand” nog voor een uitsmijter met een optreden van de lokale band uit Negenmanneke, OCTOPUS!

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio