Goed gestoffeerd en gevarieerd programma

Jaarmarkt Lot heeft heel wat te bieden

Het jaarmarktteam van Lot tekent eens te meer voor een spetterende jaarmarkt Foto: hdd.

Beersel - Het weekend van 27, 28 en 29 september wordt in Lot voorbehouden voor de jaarmarkt en heel wat nevenactiviteiten. De eigenlijke jaarmarkt – hier al jaren zonder tentoonstellingen en prijskampen van dieren- vindt plaats op zaterdag 28 september.

Het “jaarmarktweekend” steekt van wal vrijdag 27 september om 20u in zaal Blokbos met de opening van de boekenbeurs en de kunsttentoonstelling  in een organisatie van het Davidsfonds en Lotse Kunstkorf. In dezelfde zaal ook opening van de kindertentoonstelling -thema Sprookjes- georganiseerd door GBS Blokbos Lot. Beide tentoonstellingen kunnen worden bezocht tot zondagavond. Ieder jaar op de afspraak ook Koerrock Lot in een organisatie van Jeugdhuis ’t Vraagteken. Vrijdag vanaf 21u met Noche Caliente, Tropical beats van o.a. Pablo Discobar, Dj Mara, Black Mamba en KD Soundsystem(NL).

Zaterdag 28 september is het al vroeg uit de veren. Vanaf 7u30 staat de Rommelmarkt opgesteld in de Dworpsestraat en Stationsstraat(bij regenweer in de tent van Koerrock). Vanaf 9u30 barst dan het jaarmarktgeweld los met o.m. drink- , eet- en infostands door verenigingen en middenstanders, kermis en marktkramers, allerhande demo’s en optredens, rondgang van muziekmaatschappijen, fototentoonstelling “oude prentbriefkaarten”, activiteiten voor de jong en oud en om 17u15 de traditionele Pensenworp, waarbij 6 ballonvaarten te winnen zijn. Nieuw dit jaar is Project BOKS of een workshop graffiti tussen 10u en 14u30, hoek A.Denysstraat en Stationsstraat. Nadien krijgen de kunstwerken een plaats in de gemeente.Vanaf 20u tweede dag Koerrock met o.a. Sustain, First Floor, For The Record, Dj ReeDoo en Dj Vega.

De jaarmarkt van Lot wordt georganiseerd door het Jaarmarktteam bestaande uit : Carmen Kazan, voorzitter, Rik Ampe, ondervoorzitter, Dirk Moonens, penningmeester, Manu Coone, secretaris, Wim Vanderlinden, Niels Tavano, Nadine Maes, Patricia Vierendeels, Guido Boon en Barbara Testaert. Vaste medewerkers zijn Marijke Coone, Christian Van Houche en Linda Simon (van gemeente Beersel). De organisatoren kunnen ook rekenen op de medewerking en steun van het gemeentebestuur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio