Eén groot buurtfeest: competitief en recreatief

Classica Elsemaa blijft maar groeien

Organisatoren, sponsors en de vele vrijwilligers maken zich op voor een spetterende editie Foto: hdd.

Beersel - De Classica Elsemaa blijft maar uitbreiden. Zij is dit jaar al aan de 9de editie toe. Na 7 edities werd er vorig jaar voor het eerst aan tweede sport toegevoegd aan het programma, namelijk veldlopen. Dit jaar vindt hèt veldritevenement van de regio “ de Classica Elsemaa” opnieuw plaats van 11 tot 13 oktober.

Ook dit jaar wordt het dus opnieuw een spetterend sport- en volksfeest op en rond de terreinen van de Herisemmolen in Alsemberg De Classica Elsemaa wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Beersel, met de steun van Cycling Vlaanderen, vzw Renkoekoek, vele sponsors en uiteraard vele vrijwilligers.

“Classica Elsemaa” is een meerdaags sportief gebeuren. Op vrijdag worden alle Beerselse scholen uitgenodigd om met hun 5de en 6de  jaars op het parcours te komen rijden, met als bedoeling de leerlingen eens te kunnen laten proeven van het veldritgebeuren. Naar “hun” Klassica kijken zij ieder jaar uit. In al die jaren hebben toch al een 3.000 jongeren hun rijvaardigheid niet alleen komen testen, maar ook verbeteren.

Maar hier blijft het uiteraard niet bij. De cyclocrossen op zaterdag worden georganiseerd met ondersteuning van de Wielerbond Vlaanderen afdeling Vlaams Brabant. Nieuw op zaterdagavond is een Warmathon! Vanaf 17u30 zal men rondjes kunnen lopen, stappen of joggen op het parcours voor het goede doel.

Zondag kunnen de lokale sportievelingen dan deelnemen aan het veldlopen of veldrijden. De veldloopwedstrijden vinden plaats in samenwerking met vzw Renkoekoek. Er wordt geëindigd  met veldrijden en de recreantenwedstrijd en Gentlemen’s Classica Elsemaa.

De toegang voor alle bezoekers is en blijft gratis. Er worden zoals voorheen verschillende streekbieren aangeboden en om je maag te vullen kun je terecht bij Jos & Nina of de foodtruck van het Pastacafé. Nieuw dit jaar is de Coffee Food Truck Whole Latte Love.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio