Nemen een duik in late middeleeuwen

6de jaars Beerselse scholen bezoeken Kasteel van Beersel

6de jaars Beerselse scholen bezoeken Kasteel van Beersel

Ook de 6de jaars van GBS Huizingen kwamen het kasteel bezoeken en vonden dit heel leerrijk Foto: hdd.

Beersel - Deze week bezoeken een 200-tal 6dejaars van de Beerselse lagere scholen het Kasteel van Beersel. De leerlingen worden voor één dag assistenten van archeologieprofessor Graafmans.

De professor neemt de kinderen mee van opdracht naar opdracht. In kleine groepjes wordt gedurende een halve dag gewerkt rond het dagelijkse leven van de kasteelbewoners in de late middeleeuwen. Aan de hand van een archeologisch voorwerp diept elke groep een ander thema uit: voeding, feest, oorlog, kindertijd of bedevaarten. De groepjes leren ook elk een andere kasteelbewoner kennen: de kok, kasteelheer, soldaat, dochter van de heer of de pelgrim. Kijk-, doe- en luisteropdrachten zorgen voor de nodige afwisseling. Als afsluiter stelt elke groep met een toneeltje de resultaten van hun onderzoek voor.

Elsie De Greef(N-VA), schepen van erfgoed: “Dit educatief pakket wordt elk jaar in september gedurende een week ter beschikking gesteld aan de Beerselse basisscholen. De scholen uit de verschillende netten gaan graag in op dit aanbod. Met deze educatieve kasteelbezoeken wil de gemeente de jonge Beerselaars laten kennismaken met het waardevol erfgoed in haar gemeente. De cultuur- en toerismedienst zorgen deze week samen met een 10-tal vrijwilligers voor de begeleiding van de klasbezoeken.”

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio