Zowel de kinderen als volwassenen komen aan hun trekken

Opvangcentrum Rode Kruis Alsemberg zet nieuwe schooljaar goed in

Beersel - Ook in het Opvangcentrum van het Rode Kruis in Alsemberg startte in september het nieuwe schooljaar, een moment waar vele kindjes en volwassenen naar uitkijken. Ook hier in het Opvangcentrum hadden velen na twee maanden deugddoende vakantie er zin in om weer naar de les te gaan…..

Een klein overzicht van de schoolgaande bewoners van het Opvangcentrum van Alsemberg. In totaal gaan 61 minderjarigen naar school. 11 kindjes gaan naar de kleuterklas en 24 naar de lagere school. Om hen allemaal een geschikte plaats aan te bieden, wordt samengewerkt met vijf verschillende scholen: De Springveer(Alsemberg), Blokbos(Lot), De Boomhut(Alsemberg), Sint Victor(Alsemberg) en De Horizon(Aalst).

Uiteraard gaan ook de tieners van het Opvangcentrum naar school. Er zijn 26 jongens en meisjes die ofwel OKAN(onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers) ofwel regulier onderwijs volgen. Hiervoor wordt samengewerkt met het Sancta Maria Instituut in Lembeek, Onze-Lieve-Vrouw Instituut(Sint-Genesius-Rode) en GO! Technisch instituut Halle.

Van de volwassenen gaan er in totaal 68 naar de les. 52 mensen volgen Nederlandse les, soms in combinatie met de inburgeringscursus. 14 doen een professionele opleiding. Dit kan gaan van groendienst tot kook-of schoonmaakopleidingen. Twee bewoners zijn ingeschreven in een universitaire instelling.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio