Kreeg heel wat lof toegezwaaid

Bibliobus Beersel te gast op Buzz festival in Leuven

Bibliobus Beersel te gast op Buzz festival in Leuven

De bibliobus van Beersel werd druk bezocht en kreeg heel wat lof toegezwaaid Foto: hdd.

Beersel - Op zaterdag 12 oktober had het internationale bibliobussenfestival Buzz plaats in Leuven. Er was zowel een professioneel luik als een publiek luik voorzien. Tijdens het professionele luik werden professionals uit België, Nederland, Spanje, Portugal en Hongarije verwelkomd.

Ook Bib Beersel was hierbij aanwezig. Het centrale thema van de conferentie “Wat kunnen bibliotheken nu en in de toekomst bieden in een sterk veranderende diverse samenleving?” zorgde voor heel wat inspiratie. Bib Beersel werd met zijn bibliobus eveneens uitgenodigd voor het publieke luik.

12 unieke bibliobussen uit binnen- en buitenland werden op het Ladeuzeplein opengesteld voor het publiek. De bibliobus kreeg zeer veel bezoekers over de vloer. Zij waren vooral verrast door de technische snufjes, het ruime gevoel en de gezelligheid die de bibliobus van Beersel uitstraalt. Ouders en grootouders kwamen spontaan voorlezen aan de kinderen.

Ook de interesse en bewondering bij de professionals was groot. Bibliothecaris Joken Deknopper en bibliobuschauffeur Patrick Vancutsem konden de vragen nauwelijks bijhouden. Zij zijn zeer gelukkig dat de bibliobus van Beersel het publiek kon bekoren. “Wat we vooral meenemen is dat het op onze bibliobus zeer fijn vertoeven is”, aldus de bibliotheekmedewerkers.

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio