Met elkaar leren omgaan en groepsgevoel versterken

2MW en 2HA Sancta Maria waren op tweedaagse in Hanenbos

2MW en 2HA Sancta Maria waren op tweedaagse in Hanenbos

Het is volgens de begeleidende leerkrachten opvallend dat na een tweedaagse zoals deze, de leerlingen meer met elkaar omgaan Foto: hdd.

Halle / Beersel - 13 leerlingen van 2MW(Moderne Wetenschappen) en 2HA(Handel) van het Sancta Mariainstituut uit Lembeek waren donderdag 17 en vrijdag 18 oktober op tweedaagse in Jeugdverblijf- en Vormingscentrum Hanenbos in Dworp.

Voorgaande jaren werd nog voor Destelheide gekozen, dit jaar voor het eerst Jeugdverblijf- en Vormmingscentrum Hanenbos of het voormalige K.A.J. domein op de Lotsesteenweg in Dworp. De twee klassen kwamen hier donderdag om 9u20 aan en vertrokken vrijdag 18 oktober om 16u30 opnieuw naar de school in  Lembeek.

De begeleidende leerkrachten Anja Swalens en Pieter Van Bellingen hadden voor een goed gevuld en gevarieerd programma gezorgd, voor elk wat wils: voorbereiden en filmen reclamespots, muzikaal pak, pijlentocht, zeepkistenrace, sport en spel, 1 tegen allen en uiteraard evaluatie en opruim. Zowel de begeleiders als de leerlingen waren vol lof over de accommodatie en het onthaal in Hanenbos.

Anja en Pieter: “Ervaringen uit voorgaande jaren toonden het al aan. Een tweedaagse zoals deze is heel nuttig voor eenieder van ons. De hoofdbedoeling “Beter met elkaar leren omgaan” wordt - voor de een meer dan voor de andere- bereikt, het groepsgevoel wordt versterkt en de meer gesloten leerlingen bloeien hier open”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio