Dworpse reuzen kwamen wel buiten

Rommelmarkt werd uitgeregend

Vorig jaar kon je hier op de koppen lopen Foto: hdd.

Beersel - Al enkele jaren geldt de grote rommelmarkt op zondag in de Kerkstraat en Vroenenbosstraat te Dworp als aanloop naar de jaarmarkt van dinsdag, de oudste van Vlaams Brabant. In tegenstelling met vorig jaar werkten de goden dit jaar niet mee en viel er van ’s morgens vroeg al een druilerige regen.

De eigenlijke aftrap van de jaarmarkt met de officiële opening werd wel gegeven op vrijdag, met een eerste opvoering van “De toeveresse van Dwoeurp” door toneelgezelschap “Waaile van Dwoeurp”. Het stuk, gespeeld in het plaatselijk dialect”, werd/wordt ook opgevoerd op zondag- en maandagavond.

Waren er voor de grote rommelmarkt al meer dan 100 deelnemers op voorhand ingeschreven, kwamen de meesten niet opdagen door de regen. Ook waren er wel op de afspraak, maar deden de moeite niet om hun “spullen” uit te stallen. Kon je vorig jaar op de koppen lopen, was er nu heel wat minder volk.

In de mate van het mogelijke hielde de organisatoren zich aan het voorziene programma: de dorpsreuzen Juul, Anna en Piet gingen uit, de traditionele dierenwijding vond plaats en ook kwamen heel wat belangstellenden opdagen voor de Sint-Gurikworp, waarbij zoete Mariabeeldjes uit het kerkbalkon werden gegooid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio