Jan De Kinder komt op bezoek

Ook Bib Beersel doet mee aan Voorleesweek

Ook Bib Beersel doet mee aan Voorleesweek

Jan De Kinder is schrijver en tekenaar van prentenboeken als "Ben je bang in het bos, Grote Wolf?", "Ik ben de sterkste" en "Rood, of waarom pesten niet grappig is" Foto: ingezonden.

Beersel - Voor wie het nog niet zou weten, De Voorleesweek is een project van Iedereen Leest waarmee ze het belang èn het plezier van voorlezen in de kijker willen zetten. Dit jaar loopt de Voorleesweek van 16 tot 24 november en staat ze in het teken van “voorleesrituelen”.

Elke avond een verhaaltje na het tandenpoetsen? Elke dag een hoofdstuk voor de schoolbel gaat? Of elke week samen in de bib? Alles mag: van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om! Op vrijdagavond 22 november opent Bib Beersel vanaf 18u45 tot 20u speciaal de deuren voor kinderen tussen 5 en 7 jaar en hun ouders. Er is plaats voor 20 paar jonge oortjes en hun gezelschap. Die mogen trouwens gerust al hun pyjama aantrekken!

Trouwens, voor deze gelegenheid wordt het extra knus en gezellig gemaakt in de bib want Jan De Kinder komt op bezoek. Deze Vlaamse schrijver en tekenaar zorgde al voor prentenboeken als “Ben je bang in het bos, Grote Wolf?, “Ik ben de sterkste” en “Rood, of waarom pesten niet grappig is”. Speciaal voor de jonge bezoekers komt Jan een uurtje voorlezen uit zijn eigen boeken. Bovendien brengt hij zijn tekenezel en kamishibai mee.

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht. Dit kan via de website van Bib Beersel, www.bibbeersel.be .

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio