Afwisselend in WZC Zilverlinde en WZC Sint-Antonius

Praatcafés dementie blijven plaats vinden in Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw - Al jaren vinden in Sint-Pieters-Leeuw elk jaar een vijftal praatcafés dementie plaats, afwisselend in het WZC Zilverlinde en het WZC Sint-Antonius. Tijdens een praatcafé licht een praatgast een bepaald thema rond dementie toe. Nadien kunnen er vragen worden gesteld en ervaringen uitgewisseld.

Los daarvan  organiseren de lokale dienstencentra al enkele jaren mantelzorgcafés in Meander, ’t Negenhof en ’t Paviljoentje. Die verlopen ongeveer op dezelfde manier als de praatcafés dementie maar de thema’s zijn iets ruimer; niet alle mantelzorgers zorgen immers voor iemand met dementie. Vanaf dit jaar 2020 worden de beide formules in één enkele programmatie gestopt. Praatcafés dementie en mantelzorgcafés zullen elkaar afwisselen.

Het wordt dan ook uitkijken naar het goed gevuld jaarprogramma dat met zorg werd samengesteld door medewerkers van het lokaal bestuur en WZC Sint-Antonius. Het eerste praatcafé vindt al plaats op dinsdag 28 januari om 19u30 in WZC Sint-Antonius met het theaterstuk”Va is koning” door Willy De Jaeghere.

Een volgende activiteit vindt plaats maandag 17 februari om 13u30 en Mantelzorgcafé “Ontspannen en beter inslapen”. In LDC Negenhof vertelt ergotherapeut Nathalie Verlinde je alles over jezelf ontspannen en beter inslapen. Je maakt kennis met eenvoudige relaxatieoefeningen die ontspannend werken, krijgt concrete relaxatietips en ontdekt de succesfactoren voor een gezonde slaap.

Donderdag 12 maart om 13u30 volgt dan het praatcafé dementie in LDC Meander en Snoezelen voor personen met jongdementie door ergotherapeut Laurien Decamps. Maandag 4 mei om 13u30 is er dan het mantelzorgcafé in LDC Paviljoentje en het thema “Draaglast en draagkracht bij mantelzorgers door psycholoog Erna Claes.

En het houdt niet op. Dinsdag 26 mei om 19u30 volgt praatcafé dementie in WZC  Sint-Antonius, met als thema “ Rouwen, in de brede betekenis van het woord” door rouwtherapeute Gerke Verthriest. Dinsdag 17 september 2020 om 13u30 volgt dan het Mantelzorgcafé- LDC Meander met “ Zorgmassage door vzw Zorgmassage. Donderdag 15 oktober om 13u30 uur vindt het praatcafé dementie plaats in LDC Meander en het thema “Wat na de diagnose dementie” of praktische gevolgen door maatschappelijke assistente en referentiepersoon dementie in WSZ Zilverlinde. Tenslotte, dinsdag24 november om 19u30: Praatcafé Dementie WZC Sint-Antonius. Thema: Wat is dementie?

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio