Start ondervraging over aanpassingen mobiliteitsplan

Groen Sint-Pieters-Leeuw vraagt mening van de Leeuwenaren

Sint-Pieters-Leeuw - De gemeente Sint-Pieters-Leeuw is met een traject gestart om het mobiliteitsplan aan te passen. En dat is hoognodig, aangezien de laatste versie uit 2012 komt. Door middel van een online ondervraging wil de lokale afdeling van Groen nu van de inwoners van de gemeente weten welke prioritaire thema’s in dat nieuwe mobiliteitsplan opgenomen moeten worden.

Groen-gemeenteraadslid Jeroen Steeman: “We zijn allemaal onderdeel van het verkeer, of we nu te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto reizen. Wij van Groen willen alle inwoners van onze gemeente de kans geven om knelpunten aan te geven.”

De gemeenteraad keurde weliswaar een participatietraject goed, maar een voorgestelde overlegronde gaat alleen over de thema’s openbaar vervoer, vrachtroutering en vrachtparkeren,  schoolomgevingen en parkeren. En dit vindt Groen niet voldoende…..  “Vandaar dat we nu zelf het voortouw nemen en aan de inwoners vragen om hun mening te geven. Iedereen kan online indienen welk thema prioriteit moet krijgen”, zegt Steeman. De ondervraging is in te vullen via https://www.groenspl.be/ondervraging-mobiliteitsplan

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio