Deuren worden voor iedereen opengesteld

WZC Zennehart Orpea werkt aan een intergenerationele samenwerking

De leerlingen van Sint-Victor Alsemberg kwamen al langs en zullen in de toekomst nog meer hun steentje bijdragen Foto: hdd.

Beersel - In WZC Zennehart Orpea op de Pastoor Bolsstraat( “Kerkenberg”)in de Beerselse deelgemeente Alsemberg is het Krea-team momenteel de gangmaker van een intergenerationele samenwerking. Dit betekent dat de deuren van Zennehart voor iedereen worden opengesteld en voor leuke initiatieven.

 

De bedoeling is dat de bewoners van Zennehart hierdoor in contact komen met andere activiteiten en generaties.  Uiteindelijk bleek dat dit opzet duidelijk in de smaak viel, niet alleen van de bewoners, maar ook van de externen die hun medewerking verleenden.

Zo kwam St.Victor Alsemberg langs met een meditatiesessie voor de leerlingen. Jan Vanlaet van het Krea-team: “We stelden onze cafetaria ruimte hiervoor ter beschikking. Onze bewoners genoten duidelijk van dit schouwspel. En hier blijft het uiteraard niet bij. Tijdens de gezondheidsweek in mei plannen we een “gezamenlijke” meditatie aangepast aan de bewoners en de leerlingen. Op de koop toe is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen en eventueel mee te doen aan dit initiatief. “

Woensdag verzorgde Stadsradio Halle een Live uitzending van uit de cafetaria van WZC Zennehart. Kris Baert -vroeger Radio 2-  gaf de bewoners de gelegenheid in de uitzending hun hart te luchten en ook kenbaar te maken wat op hun lever lag. Het werd een ambiance volle namiddag. Ook nieuw zijn de avondactiviteiten die van start gaan op zaterdag 15 februari. Stadsdichter Geert Van Hassel en muzikant Jan Vanlaet bijten die dag vanaf 18.00h de spits af met het project “Was Is Wordt”.Alles zal plaats vinden in de cafetaria WZC Zennehart Pastoor Bolsstraat 90, 1652 Alsemberg.

En nog een nieuw initiatief… Jan Vanlaet: “Vanaf volgende maand worden we elke donderdag ondersteund door een aantal leerlingen binnen onze animatie en zorgwerking. Dit is het uitgelezen moment om de leerlingen van St.Victor Alsemberg kennis te laten maken met dit mooie beroep.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio