Opnieuw een fruitbier

Lambiek Fabriek presenteert vierde product

Lambiek Fabriek presenteert vierde product

Jo Panneels, Jozef Vanbosstraeten en Jo Van Aert zijn uiteraard erg tevreden met de huidige gang van zaken bij Lambiek Fabriek Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw / Beersel - Na de Jart-Elle Oude Kriek van een tweetal weken geleden komt Lambiekfabriek nu op de proppen met een nieuw product de “ Muscar-Elle Juicy & Wild “, het tweede fruitbier van deze brouwerij uit Sint-Pieters-Leeuw.

Na de Oude Geuze “Bret-Elle”, de “Young & Wild Fontan-Elle”, de Oude Kriek “Jart-Elle” is de “Muscar-Elle Juicy & Wild” het vierde product van Lambiek Fabriek. De “Muscar-Elle Juicy & Wild” is een blend van verschillende lambieken die een maceratie kende met de nobele Muscaris druif. Deze druif is geteeld in België, komende van een Limburgs wijnhuis.

Lambiek Fabriek brouwt al haar lambiek zelf op 100% ambachtelijke wijze. Het woord ‘Fabriek’ in de naam verwijst naar de straatnaam waar het allemaal begon. De eerste opslagplaats is namelijk gelegen langs de Fabriekstraat in de Leeuwse deelgemeente Ruisbroek. Aangezien daar niet voldoende plaats was voor een brouwinstallatie, worden de ketels van brouwerij Belgoo in de Georges Wittouckstraat te Sint-Pieters-Leeuw gebruikt. Ondertussen is daar een tweede tonnenmagazijn gevestigd.

Wie nader wil kennis maken met de Oude Geuze “Bret-Elle”, de “Young & Wild Fontan-Elle”, de Oude Kriek “Jart-Elle” en de “Muscar-Elle Jjuicy & Wild” kan dit in de regio o.m. bij Drankenservice Schoentjes in Sint-Pieters-Leeuw, Bierhandel Dekoninck in Buizingen, Het Streekproductencentrum in Halle, enz. en mogelijk tijdens de opendeur in Lambiek Fabriek Georges Wittouckstraat 61 1600 Sint-Pieters-Leeuw op zaterdag 16 mei 2020. Het is echter nog onduidelijk dat deze gaat kunnen plaats vinden.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio