Oude nummers “En het dorp zal duren…. “worden verkocht

www.heemkunde-beersel.be gaat versneld online

Beersel - Om een breder publiek te bereiken en je wat leesvoer te bezorgen in deze barre quarantainetijden, plaatst het Beersels Heemkundig Genootschap zijn website versneld online. Op de startpagina wordt de werking helder en duidelijk voorgesteld. De website zal hopelijk uitgroeien tot het startpunt voor elke geïnteresseerde in de geschiedenis van Beersel.

De site heeft dan ook heel wat te bieden: de eerste 48 nummers van “En het dorp zal duren…” kan je volledig lezen en raadplegen op de website. Dit alles is goed voor meer dan 3.350 pagina’s aan lokale geschiedenis om in te grasduinen! Een ware schatkamer van het Beersels verleden. Dankzij de handige OCR-functie kan je in elke publicatie zoeken naar een naam, begrip, jaartal of gebeurtenis. Er is uiteraard nog veel meer te ontdekken.

Beersel is rijk aan erfgoed. Onbekend is echter onbemind. Verschillende collecties in de gemeente werden geïnventariseerd op Erfgoedplus.be, dit is een erfgoeddatabank waarop je heel wat kan ontdekken. Een link leidt je naar de verschillende collecties toe, o.a. de erfgoedcollectie van het Heemkundig Genootschap, enkele kunstwerken uit de kerk van Alsemberg of de volledige inventaris van de Sint-Jan-de-Doperkerk te Huizingen. Daarnaast kan iedereen nu ook de kunstcollectie van de gemeente bewonderen. Het Genootschap zal minimum vier nieuwsbrieven per jaar versturen met daarin de laatste nieuwtjes en aankondigingen. Inschrijven op deze nieuwsbrief kan door je email op te geven via http://www.heemkunde-beersel.be/nieuwsbrieven/Inschrijven

Door de recente verkoop van het oude gemeentehuis van Beersel verhuist het Genootschap binnen afzienbare tijd naar een nieuwe locatie. Om plaats te winnen, verkopen we de oude nummers van ons tijdschrift ‘En het dorp zal duren…’. Alle nummers van 1998 (nr. 1) tot 2010 (nr. 48) kunnen aangeschaft worden voor een democratische prijs van 1 euro  per nummer (zolang de voorraad strekt). Vul je collectie aan of doe kennissen, buren of familieleden een nummer cadeau! Een overzicht van alle beschikbare nummers vind je via de nieuwe website http://www.heemkunde-beersel.be/content/detail/28/tijdschrift-en-het-dorp-zal-duren. Je kan je bestelling doorgeven via heemkunde.beersel@gmail.com of via de gemeentelijke archiefdienst op telefoonnummer 02 359 17 40. Wie een publicatie van na 2010 wenst aan te schaffen, kan uiteraard ook nog steeds bij ons terecht. De website kwam tot stand met steun van de Beerselse Cultuurraad en het gemeentebestuur van Beersel.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio