Oud-Linkebekenaar houdt B&B gesloten tot eind juni

Oud-Linkebekenaar houdt B&B gesloten tot eind juni

Patrick, echtgenote Hayat en de kinderen Menina en Milton ontvangen al sinds mei 2016 gasten in hun Flamboyant B&B Foto: hdd.

Linkebeek - Patrick Boon woonde in Linkebeek op drie verschillende adressen: geboren in de Beukenstraat -waar zijn ouders een beenhouwerij uitbaatten -, nadien in de Brouwerijstraat en uiteindelijk in de Kerkstraat waar zijn moeder het Gildenhuis openhield.

Hij verliet dan Linkebeek en woonde nog kort in Leuven, Antwerpen en Bornem alvorens te eindigen in Gent. Na 20 jaar in de Arteveldestad gewoond te hebben verhuisde hij samen met zijn gezin – echtgenote Hayat en de kinderen Menina en Milton- in augustus 2014 naar Portugal waar zij sinds mei 2016 gasten ontvangen in hun Flamboyant B&B. Zij vonden hun nieuwe thuis in een eeuwenoude quinta (boerderij) met een authentieke windmolen aan de rand van een typisch dorp bij de Atlantische Oceaan, Serra do Bouro. Patrick: “Eens de beslissing voor Portugal als ons nieuwe thuisland was gevallen, hebben we heel rationeel voor deze regio gekozen. Het is toeristisch immers een heel interessant gebied met een divers aanbod van natuur en cultuur.  De B&B is geografisch perfect gelegen om alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bezoeken: de meerdere prachtige UNESCO werelderfgoedsites, de weidse Atlantische stranden, de wijnroutes, de hoofdstad Lissabon relatief kortbij, etc.. Voor ons om hier te leven als gezin was dit de beste optie. “

Maar ook hier dook het onvoorziene Corona virus op. In Portugal werden al vrij vroeg verregaande beperkende maatregelen ingevoerd in de vorm van een noodtoestand (estado de emergencia). Te vergelijken met de lock-down in België. De “estado de emergencia” is sinds 4 mei vervangen door een “situaçâo de calamidade publica”. De strenge beperkende maatregelen gericht op het inperken van de Covid 19-pandemie, worden nu in fasen(4 mei/18 mei/1 juni)versoepeld. Na elke fase komt er een evaluatie en worden regels indien nodig opnieuw verstrengd. Patrick Boon: “ Wat onze B&B betreft hebben wij ervoor geopteerd om gesloten te blijven tot eind juni 2020. Niet alleen gezien het grote gezondheidsrisico, maar ook omdat alle gasten van april, mei en juni gevraagd hebben om hun reservering om te boeken naar 2021. Financieel weegt het allemaal zwaar door voor ons. Daarom dat we bij de bank een zogenoemde Covid 19 – kredietlijn zijn aangegaan. Dat zijn kortlopende leningen aan een voordelige intrestvoet, gedekt door de overheid als steunmaatregel aan kleine ondernemingen. “ Meer info: https://www.facebook.com/flamboyantbnbportugal/  en info@flamboyantbnb.com .

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio