Een circulatieplan leidt een en ander in goede banen

Wekelijkse markt op vrijdag wordt heropend

Wekelijkse markt op vrijdag wordt heropend

Een vijftiental marktkramers zegden alvast toe aanwezig te zullen zijn op de heropende vrijdagmarkt Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - De Nationale Veiligheidsraad besliste vorige week dat vanaf maandag 18 mei wekelijkse markten onder welbepaalde strikte voorwaarden kunnen heropstarten. In Sint-Pieters-Leeuw zal de wekelijkse vrijdagmarkt aan de Rink nu vrijdag 22 mei om 15 uur worden heropend.

Uiteraard zal deze markt volgens welbepaalde regels verlopen. Zo werd er een circulatieplan opgesteld met twee ingangen en één uitgang voor alle bezoekers.Het dragen van een mondmasker wordt trouwens aangeraden wanneer je de markt bezoekt. Anderhalve meter afstand houden is ook hier de norm.De gemeenschapswachten zullen toezien op het respecteren van deze maatregelen.

Marleen de Kegel(N-VA), schepen van markten en feestelijkheden: “Met de heropstart van de wekelijkse markt komt het leven rond de Rink terug een beetje op gang en geven we onze inwoners een bijkomende kans om lokaal hun boodschappen te doen. Een gezellig terrasje kan nog niet, maar een hartelijke groet op veilige afstand maakt in deze tijden al heel veel goed en is ook een morele opsteker voor onze marktkramers. Ik bedank de dienst markten, alle medewerkers en ook onze bezoekers om deze opstart veilig te laten verlopen. Veel succes en een goede verkoop aan iedereen!” Naar verluid zullen er vrijdag zo'n 15 marktkramers aanwezig zijn.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio