Wil de lokale horeca een hart onder de riem steken

Leeuw doet mee met de grootste buurtbistro

Sint-Pieters-Leeuw - Sint-Pieters-Leeuw sluit aan bij de Grootste Buurtbistro op zaterdag 23 mei. Via deze actie willen men de lokale horeca een hart onder de riem steken tijdens deze coronacrisis. Samen met de organisatoren, DinnerGift.be en Giveaday.be, slaat Leeuw de handen in elkaar voor het gezelligste take-out buurtfeest vanop afstand.

Waar het op neer komt?.....Spreek een tijdstip af met je virtuele gasten en nodig hen uit voor een online videogesprek op 23 mei. Online ontbijt, brunch, lunch, apero, diner … alles kan, zolang je maar in je kot blijft, iets lekkers bestelt en geniet met vrienden, familie of buren via online video!

Herwig Smeets(N-VA), schepen van Lokale Economie: “Onze lokale handelaren en KMO-ers krijgen het hard te verduren in deze coronatijden. Velen van hen hebben diep in hun creativiteit moeten graven om toch nog maar iets of wat van handel te kunnen drijven. Sommigen hebben zelfs helemaal de deuren moeten sluiten. Zo wordt ook de horeca bijzonder hard getroffen. Wij kunnen deze sector echter mee steunen in haar overleven en heropbouw. Door voluit mee te gaan in de campagne ‘de Grootste Buurtbistro’, kunnen wij als Leeuwenaren ook tonen dat wij ‘het Grootste Cliënteel’ zijn! Dat hart onder de riem verdienen onze cafébazen en hotel/restaurantuitbaters allemaal! En het gaat ons daarbij nog smaken ook!"

Hoe kan men meedoen? Deelnemen is eenvoudig, zowel voor horecazaken die op 23 mei take-out of leveringen doen, als voor mensen die samen willen eten. Voor de restaurants: ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Zaak toevoegen”, voeg de gegevens van je zaak toe, een enthousiaste beschrijving en een linkje naar je bestelformulier, en maak je dan klaar voor de Grootste Buurtbistro van zaterdag 23 mei!. Voor wie mee eet: ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Take-out bestellen”, kies wat je tijdens je buurtfeest op tafel wil zetten: ontbijt, lunch, brunch, zoetigheid, apero of diner. Bekijk de zaken in je buurt die take-out of delivery aanbieden. Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite. Doe een bestelling voor zaterdag 23 mei. Haal je maaltijden en/of drank af op 23 mei en verbind bv. via Google Meet met je vrienden, buren of familie. Geniet samen van de kunstwerken klaargemaakt door je favoriete zaak!

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio