Asfalteringswerken starten op 29 mei

Einde werken Pepingsesteenweg in zicht

Einde werken Pepingsesteenweg in zicht

De miserie veroorzaakt door de werken aan de Pepingsesteenweg behoort weldra tot het verleden Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw - Ongetwijfeld zullen heel wat inwoners van Sint-Pieters-Leeuw en uit de regio een zucht van verlichting slaken wanneer ze het goede nieuws i.v.m. de werken aan en van de Pepingsesteenwg lezen of er van horen: inderdaad het einde van de werken is inderdaad in zicht.

Op vrijdag 29 mei en dinsdag 2 juni zullen er mits gunstige weersomstandigheden er  asfalteringswerken plaatsvinden op de Pepingsesteenweg, dit zowel op de rijweg als de fietspaden. Op donderdag 28 mei zal de werfzone wel al vrij gemaakt worden, daar alles no nog dient gereinigd te worden.

Als eerst wordt de werfzone op 28 mei grondig geruimd met een borstelwagen. Vervolgens starten op 29 mei de asfalteringswerken met een gekleurde toplaag voor de fietspaden. Op dinsdag 2 juni asfalteert de aannemer dan verder de rijweg en worden aansluitend de markeringen aangebracht. Als alles volgens planning verloopt stelt de aannemer de Pepingsesteenweg terug open voor het verkeer in de loop van dinsdag 2 juni.

Op woensdag 8 januari van dit jaar startte de laatste fase of zijnde fase 2d van de wegenwerken aan de Pepingsesteenweg. Vanaf dan ook werd de werfzone uitgebreid en vielen ook de kruispunten van de Impeleer en de F.Pickéstraat in de werfzone, met alle gevolgen van dien. Deze fasewissel zorgde dan ook voor een aantal verkeerswijzigingen. Maar al bij al, ziet men vanaf nu licht aan het einde van de tunnel!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio