De sport- , cultuur- en jeugdwerksector vaart er wel bij

Vlaamse regering vergat ook Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos niet

Vlaamse regering vergat ook Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos niet

Graag meegenomen door de jeugd-, sport- en cultuurverenigingen van de regio Foto: hdd.

Sint-Pieters-Leeuw / Drogenbos / Linkebeek / Sint-Genesius-Rode / Beersel - Het geraakte zopas bekend: Vlaanderen trekt 87 miljoen euro uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Vlaams minister van Sport Ben Weyts meent dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven.

Inderdaad, vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. De minister geeft nog mee dat met deze impuls niet alle kosten kunnen gedekt worden, maar “het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”

Er kon vernomen worden dat de Vlaamse regering 341.922 euro vrij maakt voor de Beerselse sport-, cultuur en jeugdwerksector om de impact van corona te verzachten. Ook voor Sint-Pieters-Leeuw voorziet Vlaanderen meer dan 300.000 euro. De gemeente Sint-Genesius-Rode kan rekenen 146.742 euro voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen en Linkebeek  40,651, 13 euro. Daarnaast voor jeugd en sport voor Linkebeek, Drogenbos en Wezembeek-oppem 56.755, 46 euro en 56.037,03 euro via vzw De Rand in totaal.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio