Op acht uren tijd moeten meer dan 1.200 honden worden gewassen

Derde Woefdag met wereldrecordpoging vindt plaats in provinciedomein Huizingen

Beersel - Op zondag 6 juni heeft in het provinciedomein van Huizingen de derde editie plaats van de Woefdag, een initiatief van het gelijknamige tijdschrift. Initiatiefnemer Jaak Pijpen pakt dit jaar uit met enkele nieuwigheden: de aanwezigheid van alle rasclubs in België en een heuse wereldrecordpoging honden wassen.

Samen met het provinciedomein werd eens te meer een bijzonder gevarieerd animatieprogramma uitgewerkt. Er zijn heel wat topdemonstraties zoals Doggy dance door The Wet Nose Dancers uit Putte, Dog frisbee met The Fame'ous Freestylers, de club van Kelly Briers en Kris Maes en Flyball onder de leiding van Paul De schrijver.

De diensthonden van de Brusselse politie tekenen present met spectaculair hondenwerk en er kan een parcours afgelegd worden( uiteraard geblinddoekt) met een blindengeleidehond van Scale Dogs. Hart tegen Hart demonstreert net als vorig jaar wat hulphonden zoal kunnen doen voor mensen met een fysische handicap. Op het laatste moment werd eveneens een demonstratie schapen drijven aan het programma toegevoegd.


Nieuw dit jaar is de zogenaamde rassentuin: voor deze editie werden alle rasclubs uitgenodigd om hun ras in de kijker te stellen. De hele dag door kunnen hondeneigenaars een professionele foto laten maken in een mobiele buitenstudio.


Tenslotte, in samenwerking  met hupple en een groep Antwerpse studenten van de Karel de Grote Hogeschool die van dit evenement hun eindwerk maken wordt een poging gedaan om in het Guiness Book terecht te komen: er zal geprobeerd worden om tussen 10 en 18 uur meer dan 1200 honden te wassen.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio